19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Επίσημη πρόταση συνεργασίας από το Κέντρο της «Zhejiang Torch Spark Science and Technology Development Co., Ltd.» προς στον Δήμο Ραφήνας–Πικερμίου υπέβαλλε ο επικεφαλής  εξαμελλούς Κινεζικής Αντιπροσωπείας κος Yang Chunmin, Διευθυντής Προσωπικού του Τομέα Επιστημών και Τεχνολογίας της Περιφέρειας της  Zhejiang,  προς τον Δήμαρχο της πόλης κο Βασίλη Πιστικίδη, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης την Τρίτη 4-11-2014  στο γραφείο δημάρχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από Ελληνικής πλευράς ο αντιδήμαρχος κος Ευάγγελος Μπουρνούς, ο καθηγητής του Τμήματος Παλαιοντολογίας  του ΕΚΠΑ κος Θεοδώρου Γεώργιος, η Δ/ντρια της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής κα Καπετανοπούλου Χρυσάνθη, οι τμηματάρχες  κα. Σ. Μαστρογιάννη και Α. Μπέκα, η γεωπόνος κα. Μ. Γεωργιτσανάκου,  και η επικεφαλής του τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου κα Λεγάκη Τζωρτζίνα.

Αντικείμενο της συνεργασίας θα αποτελέσουν οι ανταλλαγές βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας στους τομείς,  των καινοτόμων τεχνολογιών, του περιβάλλοντος, των έργων και της οικονομίας με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας, αλλά και την στήριξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων  στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου.

Το Κέντρο «Zhejiang Torch Spark Science and Technology Development Co., Ltd.» ιδρύθηκε το 1992,  από το Επαρχιακό Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας της Περιφέρειας Zhejiang. Θεσπίστηκε υπεύθυνο από το Υπουργείο  Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας                            ως “Εθνικό Κέντρο υλοποίησης του σχεδίου προώθησης της εκβιομηχάνισης στην Περιφέρεια της Zhejiang και Κέντρο Προώθησης της εθνική Επίδειξης Παραγωγικότητας ”   επίσης ως ” Μηχανισμός Διεθνής Υποστήριξης σε θέματα τεχνολογίας και μεταφοράς”. Αποτελεί Εθνικό Τεχνολογικό Κέντρο Επίδειξης σε θέματα Μεταφοράς και έχει ρόλο Περιφερειακού Πάρκου Κινέζικης Καινοτομίας της Zhejiang.

Είναι το μοναδικό Κέντρο στην επαρχία της Zhejiang το οποίο διαθέτει  μια σειρά από εξειδικευμένους συμβούλους σε  εθνικά θέματα τεχνολογίας, ποιότητας και ψηφιακή βάση σύνδεσης υπηρεσιών.

Την 6μελή Κινεζική αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι κύριοι:

Yang Chunmin, Director of Personnel Division of Science Technology Department of Zhejiang    

 Lu Wenge, Director & Deputy Researcher of  Natural Science Fund Committee of Zhejiang

Yu Jizhong,  Head & Researcher of Tea Research Institute of Hangzhou Academy of Agricultural Sciences           

Ge Hongliang, Director & Professor of Science, Technology Department of China Jiliang University

και οι κυρίες:  

Ms. Du Xuhong, Deputy General Manager of Zhejiang Torch Spark Science and Technology Development Co., Ltd      

Ms. Wei Jin,  Director & Professor of Research, Department of Zhejiang Economic & Trade Polytechnic

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα