25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

Ο φόβος του «πολιτικού κόστους» αποτελεί ανέκαθεν, τον μεγαλύτερο ανασταλτικό παράγοντα, την τροχοπέδη εκείνη, αλλά και την «παγίδα» στην οποία πέφτουν, λίγο πολύ, οι πολιτικοί όλων των βαθμίδων και όλων των εποχών.

Στην περίπτωση του νέου δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψηνάκη, η πλειοψηφία των υποστηριχτών του, πείστηκαν από τα λεγόμενά του, πως δεν τον απασχολεί το πολιτικό κόστος και ούτε τον ενδιαφέρει να γίνει πολιτικός καριέρας. Τούτη η επισήμανση και διευκρίνιση από μέρους του κ. Ψηνάκη, ήταν κι ένα από τα δυνατά προεκλογικά «όπλα» του.

Αυτές τις μέρες, μαθαίνουμε ότι, το δίχως άλλο (σύμφωνα με τους διοικούντες) από τις αρχές του Φθινοπώρου θα ξεκινήσει το πολύ σημαντικό έργο της διαπλάτυνσης της παραλιακής στη Νέα Μάκρη, από τον «Νηρέα» έως την Αγίου Κωνσταντίνου. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη διαδικασία (πράξη εφαρμογής από το 2002!) και μένει μόνο η υλοποίησή της (δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους στους οποίους «σκόνταφτε» η υλοποίηση ως τώρα, αφού σαφέστατα έχει να κάνει με το «πολιτικό κόστος» όπως αναφέρθηκε αρχικά).

Επιπροσθέτως, σχεδιάζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον εν λόγω δρόμο, για το Καλοκαίρι. Ελπίζουμε να γίνουν όλα βάσει σχεδίων από ειδικούς, και να μην εξαντληθεί η όλη επιχείρηση σε προχειροδουλειές, γιατί τότε θα έχουμε τα δυσάρεστα αποτελέσματα, που είχαμε λίγα χρόνια πριν, όταν επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο, από την τέως Διοίκηση του Δήμου Νέας Μάκρης!

Βασικά, και πάνω απ’ όλα, ελπίζουμε κι ευχόμαστε από καρδιάς, το παρακάτω: να αποδειχθεί ότι οι πρώτοι αυτοί μήνες, ήταν η περίοδος χάριτος και προσαρμογής των νέων διοικούντων και πως από δω και πέρα, θ’ αρχίσουν να γίνονται έργα, στο μέτρο βέβαια, του δυνατού και με δεδομένο το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η Ελληνική Οικονομία.

Και τότε, είμαστε σίγουροι ότι… ως δια μαγείας (που λέει ο λόγος) θα εξαφανιστούν τα όποια ενδοπαραταξιακά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και τα οποία έχουμε καταγράψει σε προηγούμενα άρθρα.

Γιατί ουδείς, γκρινιάζει ή δυσανασχετεί ή γίνεται δυσάρεστος ή –πολύ περισσότερο- αποχωρεί, από μία «δυνατή» κι επιτυχημένη αυτοδιοικητική ομάδα.

Αρκεί να υπάρχει πάντα κατά νου, ότι τη «δύναμη» την δίνει μόνο η δημοφιλία! Μόνο η αγάπη και αποδοχή του λαού, και κανείς άλλος!  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα