20.4 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣΧΟΛΕΙΟ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Όπως φαίνεται η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην άνοδο στη κεντρική πολιτική σκηνή, για ορισμένους τουλάχιστον εκπροσώπους του λαού στο κοινοβούλιο. Απόδειξη τα πρωτοκλασάτα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης, του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανόμενου, που έχουν θητεύσει στα έδρανα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ας δούμε τα πρόσωπα αυτά.

Πρώτος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που το 2006 διεκδίκησε το δήμο Αθηναίων ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» και κατέλαβε την τρίτη θέση με ποσοστό 10,5% και 4 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεύτερος ο Νίκος Βούτσης, υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το 2010 εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την παράταξη “Αττική συνεργασία-όχι στο μνημόνιο” με επικεφαλής τον Αλέξη Μητρόπουλο.

Τρίτος ο Θοδωρής Δρίτσας, το 2014 υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, επανεκλέχτηκε βουλευτής στην Α’ Πειραιά και σήμερα αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.

Ακολουθούν οι: 

Βαγγέλης Αποστόλου, αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Στερεά Ελλάδα. Πέρασε στον β’ γύρο τον Μάιο ηττήθηκε και είναι περιφερειακός σύμβουλος.

Ο Τάσος Κουράκης, αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ήταν δύο φορές υποψήφιος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και από το 2002 έως το 2010 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας».

Τέλος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ  και κυβερνητικός εκπρόσωπος, διεκδίκησε τη δημαρχεία της Αθήνας το 2014, ήρθε δεύτερος με 20%, αλλά έχασε απ’ τον Καμίνη, παίρνοντας ωστόσο ένα υψηλότατο ποσοστό του 48,60%. Σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αθηναίων και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα