18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΛΠΑΤΖΗ

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΛΠΑΤΖΗ

Έτριβαν τα μάτια τους οι περίοικοι της οδού Ειρήνης σήμερα πρωί-πρωί, όταν συνεργεία του δήμου άρχισαν να κλαδεύουν ετοιμόρροπα να πέσουν δέντρα σ’ ένα επικίνδυνο σημείο της λεωφόρου, που σημειωτέων έχει ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση σε οχήματα και πεζούς.

Μια ελιά που κρεμόταν σχεδόν ως Δαμόκλειος σπάθη πάνω απ’ τα κεφάλια των περαστικών απ’ την εποχή Κεχαγιόγλου ακόμα, έστεκε πάντα εκεί παρά τις προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο κατάρρευσης του πρανούς εδάφους, που ευτυχώς κατέρρεε σιγά-σιγά.

Ξαφνικά, όταν πια οι περίοικοι είχαν απογοητευτεί τελείως ότι θα εισακουστούν, σήμερα το πρωί χωρίς κανείς να το περιμένει ο ‘’στρατός’’ του αντιδημάρχου Αντώνη Παλπατζή υπεύθυνου πρασίνου, ήρθε να καθαρίσει. Άρχισε να κόβει κλαδιά και εξαφάνισε την επικίνδυνη ελιά. Κι όχι μόνο αυτό, συνέχισε στοιβάζοντας τακτικά τα κλαδέματα και …επιτέλους σκούπισε και το δρόμο!

Τέτοια φροντίδα η Παλιά Ραφήνα ούτε είχε ξαναδεί. Καθόλου λοιπόν δεν ξαφνιαστήκαμε όταν γείτονας μας είπε: «Καλό παιδί αυτός ο αντιδήμαρχος! Τι να πω; Μπράβο του».

«Ο Αντώνης;» του απάντησα «επί 24 χρόνια τον εμπιστεύονταν οι ψηφοφόροι, αλλά πάντα βρισκόταν στην μειοψηφία. Τούτη τη φορά που δεν ήθελε πλέον να ασχοληθεί αλλά μπήκε για να υποστηρίξει τον συντοπίτη του Βασίλη Πιστικίδη, του γέλασε η τύχη και ανταμείφτηκε μπαίνοντας στη διοίκηση. Λογικό είναι με την ωριμότητα που τον διακρίνει, να δώσει ότι καλύτερο έχει για τον τόπο που αγαπά ως ένδειξη ευγνωμοσύνης σ’ αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια τον υποστηρίζουν με την ψήφο τους. Τώρα είναι η σειρά του alter ego του, της αντιδημάρχου για την καθαριότητα Δήμητρας Τσεβά να μαζέψει ότι απέμεινε».

Κατά γενική ομολογία οι δύο προαναφερόμενοι αντιδήμαρχοι είναι το βαρύ πυροβολικό της δημοτικής αρχής και σ’ αυτούς κυρίως οφείλεται η καλή προς τα έξω εικόνα μια και έχουν αναλάβει τα νευραλγικά πόστα των ανταποδοτικών υπηρεσιών, μιας και στα ενδότερα υπάρχουν σκόπελοι και ύφαλοι (με ονοματεπώνυμα) καλά κρυμμένοι. Όταν βγουν στην επιφάνεια όμως…

   

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα