18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΑ ΛΟΓΙΚΑ – ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ – ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Άξια σχολιασμού τα λογικά και τα παράλογα της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Λαυρεωτικής, όπου 12 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πλέον του δήμου, έφεραν ως θέμα προς συζήτηση για το ΒΙΟΠΑ Κερατέας, που όμως εκ των προτέρων προσκρούει σε ισχύοντα νόμο κι όταν υπάρχει νόμος του Κράτους δεν μπορεί να αλλάξει απ’ την απόφαση υπέρ ή κατά αυτού, ενός δημοτικού συμβουλίου. Το πρώτο παράλογο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού, κατά την εισήγηση του θέματος για απόφαση υπέρ ή κατά της μετατροπής του επίμαχου ΒΙΟΠΑ από χαμηλή σε μεσαία όχληση, επισήμανε την αναφορά του νόμου ότι γενικά στην Αττική δεν επιτρέπονται εγκαταστάσεις μεσαίας όχλησης επιχειρήσεων οπουδήποτε, πλην των υπαρχόντων που μπορούν να μετεγκατασταθούν. Το πρώτο λογικό της συνεδρίασης.

Παρότι το επεσήμανε, άρα κανένας λόγος υπήρχε για την εν λόγω συνεδρίαση, είχε κι ο ίδιος υπογράψει για τη σύγκληση της συγκεκριμένης συνεδρίασης.  Το πρώτο λογικό – παράλογο της υπόθεσης, που ίσως είχε αποφευχθεί αν το θέμα δεν είχε προωθηθεί στο Π.Σ. όπου πάρθηκε απόφαση κατά παράβαση ισχύοντος νόμου!

Το βεβιασμένο αίτημα της διαχειριστικής αρχής του ΒΙΟΠΑ γι’ αυτή την παράτυπη επέμβαση σε νόμο του Κράτους με αιτιολογικό ότι πρόκειται εν ευθέτω χρόνω ν’ αλλάξει λόγω οικονομικής συγκυρίας καθώς η Πολιτεία κυνηγά με το ντουφέκι νέες επενδύσεις και μάλιστα ξένες, κατ’ αρχάς στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου και μετέπειτα όταν αναβλήθηκε εκεί, στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου πέρασε η προτεινόμενη ΜΠΕ αποτελεί το δεύτερο παράλογο της υπόθεσης.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Δημήτρης Δράκος δημοτικός σύμβουλος συμπολίτευσης, έκανε μια εμπνευσμένη εισήγηση υποστηρίζοντας την άποψη της δημοτικής αρχής φέρνοντας συγχρόνως απέναντι των ευθυνών του τον επί πολλά χρόνια πρώην δήμαρχο κ. Λεβαντή εμπνευστή και γεννήτορα αυτού του πρότυπου ΒΙΟΠΑ, του δεύτερου με πλήρεις προδιαγραφές στην Αττική.  Διατήρησε επίσης παραδειγματική ηρεμία και ευγένεια αντικρούοντας αήθεις και συνεχείς διακοπές στη παρέμβασή του, επισημαίνοντας τόσο το δικαίωμά του να καταθέσει την άποψή του είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, όσο και τη διαπίστωση ότι οι απέναντί του δεν αντέχουν την άλλη άποψη. «Δεν αντέχετε, είπε, ούτε καν να ακούσετε την άλλη άποψη». Η παρέμβαση Δράκου ήταν ότι καλύτερο έχουμε παρακολουθήσει ως τώρα.

Δημήτρης Λουκάς δήμαρχος Λαυρεωτικής, εντυπωσίασε με την ευστροφία του, όταν διαπιστώνοντας το επερχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο πρόσωπό του, έκανε στροφή 360μοιρών, φθάνοντας στο σημείο να ζητήσει συγνώμη απ’ τον αντίπαλό του πρώην δήμαρχο Κώστα Λεβαντή με τον οποίο δύο ώρες πριν είχαν σκυλοβρισθεί, ζητώντας να πάρουν μια συναινετική απόφαση και να επαναφέρουν το θέμα σε νέα συνεδρίαση, αιφνιδιάζοντας πλήρως την αντίπερα όχθη.

Κώστας Λεβαντής επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου (αν ξέρατε πόσο μ’ ενοχλεί η διατύπωση αντιπολίτευση για δήμο), ο οποίος έδειξε να λυγίζει μετά την καταληκτική εισήγηση του κ. Δράκου και την ανέλπιστη συγνώμη του δημάρχου κ. Λουκά, αναλογιζόμενος πιθανά την αντίδραση των συμπολιτών του αν γύριζε την πλάτη στο αίτημα συνεργασίας και συνεννόησης σ’ ένα υψίστης σημασίας θέμα για την τοπική μαστιζόμενη απ’ την ανεργία κοινωνία, που του έτεινε ο «αντίπαλος» κ. Λουκάς.

Αρετούσα Μακρή, ς της μείζονος, έσωσε την παρτίδα υπέρ(;) της αντιπολίτευσης, όταν διαβλέποντας τη στροφή που πήραν τα πράγματα μετά τις παρεμβάσεις της αντίπαλης πλευράς και του ιδίου του Λουκά, που διακρίνεται από επικοινωνιακό χάρισμα, επενέβη και ζήτησε να υπερψηφιστεί η πρόταση που είχαν καταθέσει ή 12 αιτούντες περί καταψήφισης της εν λόγω, παράτυπης ούτως ή άλλως τροπολογίας νόμου για το ΒΙΟΠΑ, με αποτέλεσμα να καταγραφεί πλέον σε νούμερα η απώλεια πλειοψηφίας για τη δημοτική αρχή.     

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Πλέον στη Λαυρεωτική διογκώνεται ένα νοσηρό περιβάλλον ακραίας αντιπαλότητας μεταξύ δημοτικής αρχής και δημοτικών συμβούλων που ορισμένοι δείχνουν να μισούνται παράφορα μεταξύ τους.

Σε κάθε ευκαιρία αναδεικνύεται (κακώς) το τοπικιστικό στοιχείο, αφού κάθε φορά υπάρχει η ερώτηση προς το δήμαρχο «θα το ήθελες αυτό (εν προκειμένω για το ΒΙΟΠΑ) στο ΒΙΟΠΑ Λαυρίου;» Συγνώμη αν ενοχλούμε αλλά αυτή είναι η γνώμη που σχηματίζει ένας ουδέτερος παρατηρητής, όπως του λόγου μας, που γνωρίζει παράλληλες καταστάσεις σε πολλούς δήμους της αν. Αττικής.

Το σημαντικότερο όλων όμως, που αναδεικνύεται όλο και περισσότερο είναι, αν η εντονότατη προσωπική επίθεση κατά του δημάρχου, ο οποίος ωστόσο δεν φαίνεται να σταματά να ενδιαφέρεται και να προσπαθεί τόσο για την ανάπτυξη του δήμου του, όσο και για την καλή λειτουργία της ανταποδοτικής παροχής υπηρεσιών στους κατοίκους έχοντας πλάι του αρκετούς συμβούλους ακόμα που βοηθούν το έργο του, επηρεάσει στο μέλλον τη καλή έως τώρα λειτουργία των δομών του δήμου και κατ’ επέκταση βλάψει το σύνολο των δημοτών, πράγμα που απευχόμαστε καθώς γνωρίζουμε ότι ήδη συμβαίνει σε δήμο της ΒΑ Αττικής, εν προκειμένω στο Μαραθώνα.  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα