18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟ … ΓΕΙΤΟΝΑ

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟ … ΓΕΙΤΟΝΑ

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τα παράπονά μας για ορισμένα κακώς κείμενα στη γειτονιά μας θα πρέπει να τα απευθύνουμε στους γειτόνους μας ή ακόμα και στον εαυτό μας, αντί στο Δήμαρχο;

Αυτό το ερώτημα γεννήθηκε στο μυαλό μου, όταν σήμερα το πρωί (Κυριακή 29/1/17), λίγο μετά τις 11 καθώς περνούσαμε την λεωφ. Δημοκρατίας στο ύψος του παιδικού σταθμού, παρατηρήσαμε ότι απ’ το πράσινο κάδο σκουπιδιών – ευτυχώς σιδερένιο – έβγαιναν καπνοί.

Αμέσως επικοινωνήσαμε με το δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Πιστικίδη και του αναφέραμε το γεγονός, χωρίς να πλησιάσουμε τον κάδο φοβούμενοι ότι αν τον ανοίγαμε μπορεί η εισροή οξυγόνου να φούντωνε τη φωτιά που σιγόκαιγε εντός του.

Ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε άμεσα ειδοποιώντας τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παλπατζή, ο οποίος έστειλε το κλιμάκιο της υπηρεσίας που βρίσκεται σε 24ωρη επαγρύπνηση, που έσβησε την εστία της φωτιάς, ρίχνοντας νερό στο κάδο.

Τι όμως προκάλεσε το επικίνδυνο γεγονός; Κάποιος απερίσκεπτος περίοικος, καθάρισε το τζάκι του και έριξε τη στάχτη, χωρίς προηγούμενα να βεβαιωθεί ότι είναι αδρανής, στο κάδο, με αποτέλεσμα να αναζωπυρωθούν αναμμένα ακόμα καρβουνάκια που βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος αρχίσαν να καίνε. Ευτυχώς μεγαλύτερη φωτιά αποφεύχθηκε, μετά την άμεση κινητοποίηση. 

Μήπως είναι πλέον καιρός να φροντίζουμε πρώτα να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας, αφού όπως μάθαμε κι άλλοι κάδοι έχουν πάρει φωτιά από παρόμοια ενέργεια ή κάποιο τσιγάρο και μετά να τα ρίχνουμε όλα στην εκάστοτε δημοτική αρχή;   

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα