19.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΣΩΝ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ;

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΣΩΝ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ;

Αλλαγές στο κανονισμό καθαριότητας αποφάσισε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου, που εστιάστηκαν κυρίως στην επιβολή προστίμων, χωρίς όμως να υπάρχει μηχανισμός ικανός να υποστηρίξει την επιβολή τους.

Δεν αρκεί λοιπόν να αποφασίζεται η επιβολή προστίμου, που μάλιστα θ’ αυξάνεται προοδευτικά αν υποτροπιάζει η γενεσιουργός κατάσταση, αν δεν υποστηρίζεται από άτομα που μπορούν να βεβαιώσουν την παράβαση.

Γιατί ποιος μπορεί να βεβαιώσει σε ποιον ιδιοκτήτη ανήκουν τα ξερόκλαδα που σωρεύονται σε διάφορα σημεία του δήμου και να του στείλει το μπουγιουρντί; Αντίθετα με τα βοθρολύματα που ρέουν στους δρόμους, όντως υπάρχει τρόπος να βρεθεί η πηγή τους και να ¨τιμωρηθεί¨ ο παραβάτης, αρκεί να ισχύσουν για όλους τα ίδια μέτρα και σταθμά.

Η ερώτηση που βασανίζει τους κακόπιστους είναι αν και πόσα πρόστιμα έχουν εισπραχτεί, αφού τα πρόστιμα προϋπήρχαν της αναθεώρησης. Ίσως αν δοθούν κάποια χειροπιαστά στοιχεία προστίμων που μπήκαν στο ταμείο του δήμου, πειστούν ότι κάτι γίνεται στο τόπο τούτο, αν όχι, τότε…άντε γεια! 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα