28.1 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ(;) Ή ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ!

ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ(;) Ή ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ!

Έτσι όμορφα-όμορφα κι απλά όταν για οποιονδήποτε λόγο η θέση του Δημάρχου παραμείνει κενή, είτε λόγω θανάτου (έξω από δω και μακριά) ή λόγω παραίτησης, το Δημοτικό Συμβούλιο εντός 15 ημερών θ’ αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία ποιο απ’ τα μέλη του θα καθίσει στη δημαρχιακή καρέκλα! Κατ’ αυτό τον τρόπο ο Δημοτικός Σύμβουλος που είναι περισσότερο καταφερτζής ώστε να πείσει την πλειοψηφία των συναδέλφων του, μπορεί να γίνει Δήμαρχος ακόμα κι αν ανήκει σε παράταξη που εκλέχτηκε τρίτη ή τέταρτη απ’ τους ψηφοφόρους του δήμου.

Για του λόγου το αληθές ιδού το άρθρο 60 του Κλεισθένη ή μήπως να αφήσουμε κατά μέρος το βαρύ όνομα του αρχαίου ημών προγόνου και να λέμε απλά το όνομα του Υπουργού Σκουρλέτη που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο;    

Εκλογή νέου δημάρχου – Αντικατάσταση άρθρου 60 του ν. 3852/2010

Το άρθρο 60 του ν. 3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής :

«Εκλογή νέου δημάρχου 

 Αν η θέση του δημάρχου μείνει κενή για οποιονδήποτε λόγο, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15)
ημερών αφότου κενώθηκε η θέση, το δημοτικό συμβούλιο συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του και εκλέγει με μυστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, ένα από τα μέλη του, ως δήμαρχο. Η πρόσκληση επιδίδεται με οποιοδήποτε δημόσιο όργανο ή όργανο του δήμου, ακόμη και την παραμονή της συνεδριάσεως».

Η κατάληξη αυτή όμως στην ουσία αλλοιώνει σε μεγάλο βαθμό τη συντριπτική πλειοψηφία της βούλησης των δημοτών.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα