18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί ο αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου σε αλλεπάλληλες συσκέψεις με δημάρχους της περιοχής ευθύνης του, για να συγκροτηθεί ο σχεδιασμός ώριμων μελετών για έργα υποδομής που υπολείπονται στους δήμους, ώστε να συμπεριληφθούν στη χρηματοδότηση του νέου ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί ότι τον ευαίσθητο τομέα της κατασκευής βιολογικών καθαρισμών που απασχολεί τους περισσότερους δήμους, πρωταθλητές οι δήμοι Σπάτων-Αρτέμιδας & Ραφήνας-Πικερμίου, που είναι οι μόνοι που βρίσκονται σε μηδενικό στάδιο.

Αναλυτικά:

O δήμος Διονύσου ξεκίνησε προ λίγων μόλις ημερών το έργο κατασκευής των εσωτερικών αποχετευτικών δικτύων του.

Στο δήμο Παιανίας η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίνεται η χρηματοδότηση του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Παιανίας αναρτήθηκε στη Διαύγεια, με το διαγωνισμό σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία να έχει διάρκεια 53 ημέρες. Μετά την  αποσφράγιση των προσφορών θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάληψης από τον μειοδότη του συγκεκριμένου έργου.

Τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν για το Εσωτερικό Δίκτυο Ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Παιανίας ανέρχονται στο ποσό των 12.000.000 ευρώ. Το έργο υπολογίζεται να ξεκινήσει στο χρονικό διάστημα Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2015 και θα υλοποιηθεί σε 24 μήνες.

Η νότια Παλλήνη έχει ήδη τελειώσει τα εσωτερικά δίκτυα με τον κεντρικό αγωγό να οδεύει προς Πλατύ χωράφι, ενώ το βόρειο τμήμα της (Γέρακας) έχει συνδεθεί με Ψυττάλεια.

Στο Σαρωνικό οι βόρειες δημοτικές κοινότητες τα Καλύβια και ο Κουβαράς, οδεύουν προς το ΚΕΛ Μαρκοπούλου, ενώ οι νότιες, Παλαιά Φώκαια, Ανάβυσσος και Σαρωνίδα, μετά το ναυάγιο της Ψυττάλειας ίσως βρουν διέξοδο στη λύση της Γερακίνας ή του ΚΕΛ Λαυρίου, παρά τις όποιες αντιρρήσεις από πλευράς Λαυρεωτικής με την οποία μπορεί να βρεθεί συμβιβαστική λύση.  

Οι μόνοι δήμοι που ξορκίζουν το κακό μη τολμώντας να το φέρουν προς συζήτηση στα δημοτικά τους συμβούλια, παραμένουν οι δήμοι Σπάτων-Αρτέμιδας και Ραφήνας-Πικερμίου, που δεν έχουν προχωρήσει σχεδόν τίποτε, πνιγμένοι στην στείρα και πεισματική άρνηση ΟΧΙ ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.

Ερωτηματικό παραμένει πως θα μπουν στη χρηματοδότηση του νέου ΕΣΠΑ αποχετευτικά έργα για τα οποία όχι μόνο δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες, αλλά ούτε καν συζητιούνται στους δύο προαναφερόμενους δήμους, (σημείωση στα Σπάτα αν δεν μας απατά η μνήμη μας, σε παλιότερη δημοτική αρχή έχει εγκριθεί το εσωτερικό δίκτυο).

Να υποθέσουμε ότι οι εν λόγω δήμοι θα παραμείνουν εκτός νυμφώνος;  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα