21 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ

Ενώ η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) στο Πλατύ Χωράφι θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι έχει εδραιωθεί στη σκέψη της Κυβέρνησης, άλλωστε δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η επισήμανση του Πρωθυπουργού ότι πλέον η αντίληψη του να στέλνεται ότι δεν αρέσει σε άλλους δήμους έχει περάσει ανεπιστρεπτί, άσχετα αν αναφερόταν στο θέμα της υποδοχής μεταναστών στο Ελληνικό και το Παλαιό Φάληρο, κατ’ επέκταση συμπεριλαμβάνει και τα στερεά και υγρά απόβλητα, μεταξύ αυτών και του Ε.Ε.Λ. των δήμων Σπάτων-Αρτέμιδας και Ραφήνας-Πικερμίου.

Εν τούτοις οι γνωστοί αντιΚΕΛίτες για άλλη μια φορά εφαρμόζουν πάγιες τακτικές του παρελθόντος και ετοιμάζονται να τρομοκρατήσουν άλλη μια φορά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, εμμένοντας στη λύση Ψυττάλεια που έχει ποικιλοτρόπως απορριφθεί, αγνοώντας ότι πλέον η ανοχή έχει εξαντληθεί καθώς τα υπέρογκα πρόστιμα απ’ την άνοιξη θα πέσουν στα κεφάλια των δημοτών, οι οποίοι βέβαια δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια αλλά θα κινηθούν δικαστικά εναντίον τους, ζητώντας να πληρώσουν αυτοί που αντιτάχθηκαν στην εγκατάσταση του Ε.Ε.Λ. στο Πλατύ Χωράφι, ακόμα και με δήμευση των περιουσιών τους.

Όσο αφορά τις δύο δημοτικές αρχές έκαναν ακόμα μια τελευταία προσπάθεια προτείνοντας τη μεταφορά των λυμάτων στο αεροδρόμιο δίπλα στο Ε.Ε.Λ. Παιανίας-Κρωπίας. Πρόταση στην οποία θα απαντήσει η ΕΥΔΑΠ μέχρι αύριο Τρίτη, κάτι που επέβαλλε την αναβολή του δημοτικού συμβουλίου Ρ-Π αύριο Τρίτη και τη μεταφορά του τη Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.

Πρέπει να συμπληρώσουμε ωστόσο ότι οι πιέσεις ακόμα και στα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής είναι ασφυκτικές, καθώς η κυβέρνηση θέλει να τελειώνει με τα προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων και η διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων ανά την Επικράτεια, ώστε να πάψει η οικονομική αιμορραγία μέσω των ευρωπαϊκών προστίμων για έργα υποδομής που δεν έχουν υλοποιηθεί. 

Κι επειδή η στενοκεφαλιά ορισμένων θερμοκέφαλων αντιρρησιών κλείνει τη πόρτα προς την ανάπτυξη και την ανοίγει στα πρόστιμα θα διακωμωδήσουμε την κατάσταση με ανάρτηση του φίλου Αρτέμιου για τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ της υπόθεσης:   

Στην Αρτέμιδα:
Έχουμε δρόμους; ΟΧΙ.
Έχουμε πεζοδρόμια; ΟΧΙ.
Έχουμε πλατείες; ΟΧΙ.
Έχουμε ευταξία και νομιμότητα στην παραλία; ΟΧΙ.
Έχουμε σχολεία; ΟΧΙ.
Έχουμε γήπεδα; ΟΧΙ .
Έχουμε κτίρια πολιτιστικών εκδηλώσεων; ΟΧΙ
Έχουμε καθαρή πόλη; ΟΧΙ
Και μετά από τα τόσα ΟΧΙ, δεν είναι αστείο να πούμε ΝΑΙ στην επεξεργασία λυμάτων;

Στην Ραφήνα:
Έχουνε δρόμους; ΝΑΙ
Έχουνε πεζοδρόμια; ΝΑΙ
Έχουνε πλατείες; ΝΑΙ.
Έχουνε ευταξία και νομιμότητα στην παραλία; ΝΑΙ
Έχουνε σχολεία; ΝΑΙ
Έχουνε γήπεδα; ΝΑΙ .
Έχουνε κτίρια πολιτιστικών εκδηλώσεων; ΝΑΙ
Έχουνε καθαρή πόλη; ΝΑΙ

Γι’ αυτό θα πούνε και ΝΑΙ στην επεξεργασία λυμάτων!!!

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα