18.5 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ

Επί 40 τόσα χρόνια που παρακολουθούμε τα δρώμενα της Ραφήνας, απ’ όταν ήταν κοινότητα, μετέπειτα δήμος και πρόσφατα με την συνένωση με το Πικέρμι, ποτέ μα ποτέ δεν είχε παρουσιαστεί το φαινόμενο άσκησης πολιτικής βίας με βανδαλισμούς, απειλές κλπ. σε τοπικό επίπεδο. Η πιο ακραία έκφραση δυσαρέσκειας μεταξύ αντιπάλων ήταν το κόψιμο της καλημέρας, άντε και κάποιοι λεκτικοί διαξιφισμοί, που όμως δεν έφταναν ποτέ στα άκρα.

Ξάφνου επί θητείας του μη εκλεγμένου απ’ ευθείας απ’ το λαό Δημάρχου κι ενώ οι εκλογές βρίσκονται προ των πυλών, έρχονται στο φως τέτοιες αποτρόπαιες πρακτικές που προσβάλλουν και την όποια νοημοσύνη μας απέμεινε με όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταία ευτελίζοντας την Δημοκρατία και γελοιοποιώντας την πολιτική, σε κεντρικό κυρίως επίπεδο.

Επειδή σε τοπικό επίπεδο έχουμε διαπιστώσει παρακολουθώντας προσεκτικά τα τεκταινόμενα ότι υπάρχει ένας μιμητισμός όσων συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, η πρώτη σκέψη που γεννιέται σε πολλούς άριστους γνώστες προσώπων και χαρακτήρων στη Ραφήνα, θεωρεί τα όσα καταγγέλλονται ότι αποτελούν προβοκάτσια ώστε να ενισχυθεί το προφίλ ενός υποψηφίου δημάρχου θύματος, που αν και είναι τόσο ισχυρός δημοσκοπικά, πρέπει να εδραιώσει τη θέση του αφήνοντας υπονοούμενα για τους  αντιπάλους του, που τον κτυπούν κάτω απ’ τη μέση. Αν ωστόσο υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα όσα καταγγέλλονται να ισχύουν, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε πρακτικές βίας οποιασδήποτε μορφής.

Αλίμονο αν δεν είμαστε όταν προσωπικά έχουμε νιώσει στο πετσί μας εκβιασμούς και  λεκτική βία ακόμα κι έγγραφη μέσω σχολίων κάτω από αναρτήσεις μας, απ’ την παρέα του τοπάρχη, κυρίως από συγγενικό του πρόσωπο τα γραφόμενα του οποίου ενίοτε είναι και ποινικά κολάσιμα, επειδή οι αλήθειες που δημοσιοποιούμε δεν αρέσουν σ’ αυτή την δημοτική αρχή. Δυστυχώς δεν είμαστε οι μόνοι που βαλλόμαστε επειδή έχουμε γνώμη και άποψη ενάντια στα όσα πρεσβεύει ο τοπάρχης κι οι υποστηριχτές του.  Άρα η καταδίκη οποιασδήποτε βίας θα πρέπει να περιλαμβάνει κι αυτή που πηγάζει απ’ την τοπική εξουσία.  

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα