16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΜΥΡΩΔΙΑ ΨΗΜΕΝΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΜΥΡΩΔΙΑ ΨΗΜΕΝΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ

Το χθεσινό βράδυ (12 Σεπτεμβρίου) το λιμάνι της Ραφήνας φιλοξένησε τη γιορτή της Σαρδέλας που διοργάνωσε ο σύλλογος αλιέων Ραφήνας. Στην άπλα του μεγάλου ντοκ, δίπλα από δεμένο πλοίο της γραμμής, οι ψησταριές πήραν φωτιά και εκατοντάδες πολιτών γεύτηκαν τη νοστιμιά της ψητής σαρδέλας.

Ο χώρος του λιμανιού γέμισε από τη γαργαλιστική μυρωδιά του ψησίματος τελάρων σαρδέλας, ενώ τα τραγούδια κι οι χοροί απ’ το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Πικερμίου με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, ξεσήκωσαν όσους απόλαυσαν το δρώμενο στο τσακίρ κέφι.

Το συγκεκριμένο Σάββατο απογειώθηκαν στο ζενίθ οι εκδηλώσεις για τα φετινά «Χρυσοστόμεια 2015» με τρεις εκδηλώσεις:

Το τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στο γήπεδο της Ραφήνας, που διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά, όπου εκτός της ποδοσφαιρικής ομάδας της ‘’Τριγλίας’’ Ραφήνας, συμμετείχαν τα προσφυγικά σωματεία του Πανιώνιου, του Φωστήρα και της Δόξας Βύρωνα.

Παράλληλα ο σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας (βλέπε παραπλέυρως σχετικές αναρτήσεις) τίμησε τον εκ Τριγλίας Άγιο στο Μεγάλο Εσπερινό με αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας μέχρι το λαογραφικό μουσείο «το σπίτι της Τρίγλιας», όπου μετέπειτα ακολούθησε κέρασμα με βραβεύσεις παλιών μελών του συλλόγου.

Τέλος τη βραδιά έκλεισε η γιορτή της σαρδέλας όπως αναφέραμε πιο πάνω. 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα