22.6 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΧΩΡΙΣ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΑΛΛΑ…

ΧΩΡΙΣ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΑΛΛΑ…

Μετά από δυόμιση χρόνια θητείας Ηλία Ψηνάκη ο δήμος Μαραθώνα μετρά τις πληγές του, καθώς προχωρά χωρίς πηδαλιούχο εν μέσω πολλών και δύσκολων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τις τέσσερις δημοτικές κοινότητες, Ν. Μάκρη – Μαραθώνας – Γραμματικό – Βαρνάβας.

Στα πολλά προβλήματα της καθημερινότητας προστέθηκε προ ολίγων μόλις ημερών η δεινή κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα και κατ’ επέκταση το δήμο Μαραθώνα, με τον τύποις πλέον δήμαρχο κ. Ψηνάκη να λάμπει διά της απουσίας του!

Παρά ταύτα η δημοτική κοινότητα του Βαρνάβα που πλήγηκε βάναυσα απ’ το χιονιά, κατάφερε με ίδιες δυνάμεις και μπροστάρισσα τη πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Ασημακοπούλου, να ξεπεράσει τα πολλά δεινά που προκλήθηκαν.

Με συλλογικότητα παραδειγματική, εκτός ίσως κάποιων που αποποιήθηκαν των ευθυνών τους, κράτησαν αρχικά το κεντρικό οδικό δίκτυο ανοικτό και μετέπειτα τους περιφερειακούς δρόμους απεγκλωβίζοντας έτσι τους κατοίκους των εκτός του κεντρικού ιστού του χωριού, περιοχών.

Αντίθετα στη δημοτική κοινότητα της Ν. Μάκρης, που ελάχιστα ταλαιπωρήθηκε απ’ το χιονιά, η σπουδή της αντιδημάρχου κ. Λαμπαρού ν’ αναλάβει ευθύνες που δεν της αναλογούσαν, προκάλεσε τη μήνη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μετά τον τραυματισμό έφηβης μαθήτριας που γλίστρησε στον παγετό πηγαίνοντας σχολείο.

Όπως φαίνεται η κ. Λαμπαρού θέλοντας να υπερασπιστεί τον απόντα δήμαρχο κ. Ψηνάκη (σχετικό δημοσίευμά μας Ο ΑΝΤΙΠ/ΡΧΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΩΡΩΠΟΥ & ΜΑΡΑΘΩΝΑ ), αλλά κυρίως θέλοντας να τον αντικαταστήσει, ανέλαβε τη δική του ευθύνη και έδωσε την άδεια τα σχολεία της Ν. Μάκρης να παραμείνουν ανοιχτά με υπαρκτό παγετό και με δεδομένο ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει να περπατάμε υπό αυτές τις συνθήκες.

Για κακή τύχη  της κ. Λαμπαρού το δυστύχημα της μαθήτριας που γλίστρησε και κτύπησε άσχημα, προκάλεσε οργή στους συμπολίτες της και την εκπαιδευτική κοινότητα, για την άφρονα απόφασή της, που δεν μετριάστηκε απ’ τον ισχυρισμό της ότι η απόφαση λήφθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας του σχολείου κ. Ρίζου, η οποία όμως αποποιείται κάτι τέτοιο. Έτσι η κ Λαμπαρού αντί ν’ ανακηρυχτεί ηρωΐδα, δέχτηκε πολλαπλά πυρά – δίκαια ή άδικα ουδόλως απασχολεί – απ’ την τοπική της κοινωνία.

Όλα αυτά βέβαια επειδή ο δήμαρχος κ. Ηλίας Ψηνάκης, παρά τις προσδοκίες της τεράστιας πλειοψηφίας των πολιτών του ιστορικού δήμου, όχι μόνο τις διέψευσε, αλλά ξεπέρασε ακόμα και τη φαντασία κάθε αντιπάλου του, λόγω της παντελούς αδιαφορίας του για το δήμο που διοικεί.

Κουράγιο! Είναι το μόνο που μπορεί να ευχηθεί κάποιος στους αγανακτισμένους πολίτες του Μαραθώνα, για το υπόλοιπο ήμισυ – δυόμιση χρόνια – της θητείας Ψηνάκη, που θα θυμούνται για χρόνια.   

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα