25.8 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑξιοπρόσεκτη η κοινωνική ευαισθησία του δημοτικού συμβούλου Ρ-Π Σπύρου Κάρλου

Αξιοπρόσεκτη η κοινωνική ευαισθησία του δημοτικού συμβούλου Ρ-Π Σπύρου Κάρλου

Αίσθηση προκάλεσε η κοινωνική ευαισθησία κι ο σεβασμός που έδειξε στο πρόσωπο του φιλοξενούμενου Ηγουμένου της Μονής Αρκαδίου Αρχιμανδρίτη Παρθενίου, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Σπύρος Κάρλος, ο οποίος του παραχώρησε την θέση του ώστε να καθίσει στην πρώτη σειρά καθισμάτων του αμφιθεάτρου του Γυμνασίου-Λυκείου Ραφήνας.

Όπως συνηθίζεται τα πρώτα καθίσματα σε κάθε εκδήλωση καταλαμβάνονται από αιρετούς και λοιπούς τιμωμένους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση της εκδήλωσης για το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, όταν έφτασε ο φιλοξενούμενος ιερωμένος τα καθίσματα της πρώτης σειράς ήταν όλα ήδη κατειλημμένα. Φυσικά δημιουργήθηκε μια εμφανής αμηχανία των διοργανωτών αφού κανείς δεν κουνιόταν απ’ την θέση του, οπότε ο Ηγούμενος Παρθένιος θέλοντας να ξεπεραστεί το θέμα κάθισε στα πίσω καθίσματα.

Τότε ο Σπύρος Κάρλος σηκώθηκε και κάλεσε τον γέροντα Πορφύριο να καθίσει στη θέση του κι ο ίδιος κάθισε στο πίσω κάθισμα. Μια πράξη του κου Κάρλου άξια να μνημονευτεί καθώς έδειξε σεβασμό αφ’ ενός στον προσκαλεσμένο ιερωμένο κι αφ’ ετέρου ανέδειξε την αβρότητα που πρέπει να υπάρχει απ’ τον οικοδεσπότη προς τον φιλοξενούμενο που επιπλέον ήρθε για ν’ αναδείξει την επέτειο του Ολοκαυτώματος Αρκαδίου Ρεθύμνης, που διοργάνωσε ο σύλλογος Κρητών.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα