21.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ & ΕΣΤΙΑΣΗ

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ & ΕΣΤΙΑΣΗ

Σήμερα πρωί-πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΙ” Πρωινή Ενημέρωση” προσκαλεσμένοι του Νίκου Ιπποφάντη και της Πηνελόπης Γκάλιου ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς κι ο Πρόεδρος της Ένωσης Εξοχικών Εστιατορίων & Συναφών Αττικής, κ. Ιωάννης Δαβερώνης με θέμα συζήτησης τον αντικαπνιστικό Νόμο και την αυστηρή εφαρμογή του σύμφωνα με Κυβερνητική απόφαση.

Εστιάσαμε στον συντοπίτη μας Ραφηνιώτη εστιάτορα Γιάννη Δαβερώνη και στα όσα είπε για το θέμα. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κος Δαβερώνης είπε ότι ενώ είναι σύμφωνος με την εφαρμογή του νόμου που ισχύει εδώ και χρόνια χωρίς ποτέ να εφαρμόζεται, δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί για να τον επιβάλλουν, αφού οι πολίτες δεν εννοούν να τον εφαρμόσουν οι ίδιοι.

Μάλιστα δήλωσε ότι ο ίδιος τηρεί τις υποχρεώσεις του με την ανάρτηση του ειδικού σήματος στο μαγαζί και την απουσία τασακιών στα τραπέζια. Όμως πως μπορεί να επιβάλλει σε πελάτη που καπνίζει εντός του μαγαζιού του να σβήσει το τσιγάρο, όταν του λέει ότι θα πάει στο διπλανό που καπνίζουν; Το ίδιο φυσικά συμβαίνει με τους περισσότερους συναδέλφους του.

Το μόνο που σώζει τους μη καπνιστές είναι να σηκώνονται να φεύγουν επιδεικτικά απ’ τα μαγαζιά που δεν τηρούν το νόμο, μήπως κι ακουστούν επιτέλους.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα