23.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑCHERCHER LE SECRÉTAIRE GÉNÉRAL ΣΤΗ ΡΗΞΗ ΛΟΥΚΑ – ΣΜΕΡΟΥ

CHERCHER LE SECRÉTAIRE GÉNÉRAL ΣΤΗ ΡΗΞΗ ΛΟΥΚΑ – ΣΜΕΡΟΥ

Αναζητείστε το Γ. Γραμματέα (le Secrétaire général) του δήμου Λαυρεωτικής ισχυρίζεται η άλλη άποψη πάνω στο ζήτημα της απόλυσης του Γιώργου Σμέρου απ’ το Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά.

Η άλλη όψη του νομίσματος ή του Ιανού αν προτιμάτε, μιλά για ένα δήμαρχο (Λουκάς) που εμπιστεύτηκε τη θέση του Γ.Γ. του δήμου του, σ’ ένα βετεράνο δήμαρχο (Σμέρος) που έχει χρηματίσει και διοικητής νοσοκομείου άρα εξαιρετικά έμπειρος, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς στα καθήκοντα που του ανατέθηκαν.

Κι όταν ο Δήμαρχος διαπίστωσε μόλις 6 μήνες μετά την τοποθέτησή του στη θέση του Γ.Γ. το λάθος του αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας τους, αν και η οριστική απόλυση άργησε για 6 μήνες αργότερα, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου  απ’ την ανάληψη των καθηκόντων Σμέρου.

Όσο αφορά την επίπλωση του γραφείου από δωρεά, στη συγκεκριμένη όψη της ιστορίας, έχει γίνει αποδεκτή απ’ το δήμο με κάθε νόμιμη πιστοποίηση, οπότε αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του δήμου Λαυρεωτικής. Μάλιστα για τη διασφάλιση του περιουσιακού στοιχείου αυτού έγινε η αλλαγή της κλειδαριάς ώστε να μη φύγει τίποτα από μέσα.  

Κι όπως συμβαίνει πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις, τα βέλη στρέφονται εναντίον του κοντινότερου ανθρώπου στο δήμαρχο, που ακόμα κι από μη αιρετή θέση προσφέρει έργο. Όπως λέει η λαϊκή ρήση δηλαδή, πετροβολούν το δέντρο που παράγει καρπούς.

Τούτη τη φορά Chercher le secrétaire général αγαπητοί Λαυριώτες!  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα