19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΧωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει! Αισθητή διαφορά των παιδικών χαρών Πικερμίου...

Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει! Αισθητή διαφορά των παιδικών χαρών Πικερμίου & Κερατέας

Τεράστια διαφορά λόγων και έργων μεταξύ των δημάρχων Λαυρεωτικής Δ. Λουκά και Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς.

Ο πρώτος Δημήτρης Λουκάς, δήμαρχος του ενιαίου δήμου Λαυρεωτικής όπως κι οι προκάτοχοί του, σέβονται απόλυτα την ιστορία τόσο της Δ.Ε. Λαυρίου από την αρχαιότητα και την βιομηχανική εποχή έως σήμερα, όσο και της Δ.Ε. Κερατέας με βαθιά ριζωμένη την παράδοση αιώνων που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, τους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος που διαφυλάττουν ως κόρη οφθαλμού, αλλά προπάντων την άδολη αγάπη για τον ενιαίο δήμο τους και την προσπάθεια να τον αναδείξουν ακόμα περισσότερο στη σύγχρονη εποχή.

Οι κάτοικοι των δύο κοινοτήτων της Λαυρεωτικής δεν θέλουν να δημιουργήσουν ένα «ευρωπαϊκό» δήμο, θέλουν ν’ αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου τους, του χωριού τους όπως υπογραμμίζουν με περηφάνια κι αγάπη. Προσπαθούν αξιοποιώντας κάθε πρόγραμμα που παρουσιάζεται, κάθε ευρώ που δίνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση, να καλυτερέψουν την καθημερινότητα μεγάλων και μικρών.

Παράδειγμα οι τρεις πρότυπες παιδικές χαρές της Κερατέας που παραδόθηκαν, οι οποίες μας έδωσαν το έναυσμα να τις αντιπαραβάλλουμε με τις παιδικές χαρές του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου που ούτε κατά διάνοια μπορούν να συγκριθούν μαζί τους.

Ο δεύτερος, Ευάγγελος Μπουρνούς δήμαρχος του ενιαίου δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, σε αντίθεση με τους προκατόχους του, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ιστορία των δύο κοινοτήτων, Ραφήνας και Πικερμίου. Δεν σέβεται το περιβάλλον, δεν σέβεται τους πολίτες που τον εξέλεξαν, δεν σέβεται το δημοτικό χρήμα που σπαταλά σε άσκοπες αγορές και ενοικιάσεις ακινήτων. Εκποιεί δημοτική περιουσία – αθλητικό κέντρο, έκταση για κατασκευή κατοικιών για πυρόπληκτους που οι ίδιοι δεν θέλουν – θυσιάζει αμαχητί το οικοσύστημα του Μ. Ρέματος, δέχεται ότι του ζητά η κεντρική εξουσία χωρίς αντίλογο και το πιο σοβαρό παραμυθιάζει πολίτες που τον ψήφισαν για έργα καθημερινότητας που ποτέ δεν υλοποιεί.

Ο τοπάρχης Ρ-Π αποτελεί την εξουσία του ενός ανδρός. Επαίρεται ότι δημιουργεί ένα «ευρωπαϊκό» δήμο, λες κι ο τόπος δεν έχει τη δική του οντότητα και κουλτούρα, πολύ ανώτερη απ’ την ευρωπαϊκή. Ένα «ευρωπαϊκό» δήμο με παιδικές χαρές που όχι μόνο δεν είναι σύγχρονες, αλλά είναι άκρως επικίνδυνες για τα παιδιά και φυσικά δεν υπάρχουν στην Ευρώπη, παρά μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες. Παιδικές χαρές που ισχυρίζεται ότι έχουν πιστοποίηση, χωρίς να δίνει τα σχετικά παραστατικά σε αιρετούς, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που εγγράφως τα ζητούν.

Παρασάγγας η διαφορά που χωρίζει τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής απ’ τον τοπάρχη Ραφήνας-Πικερμίου, με αδιάψευστο μάρτυρα τις φωτογραφίες των δύο παιδικών χαρών του τίτλου. Η επάνω παρουσιάζει μία απ’ τις τρεις πρότυπες παιδικές χαρές της Κερατέας, κάτω η παιδική χαρά του Ντραφίου, που απέχει έτη φωτός απ’ την πιστοποιημένη επίσημα της Κερατέας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα