17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΧωρίς εκφώνηση πανηγυρικού λόγου ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Ραφήνα

Χωρίς εκφώνηση πανηγυρικού λόγου ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Ραφήνα

Μεταξύ των πολλών ευτράπελων που συνέβησαν στον εορτασμό της εθνικής επετείου στη Δ.Ε. Ραφήνας, δεν επιτρέπεται να μην επισημάνουμε την απουσία εκφώνησης πανηγυρικού στην δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Παντοβασίλισσας.

Μεγάλη παράλειψη του τελετάρχη – αν υπάρχει – η πρωτοφανής για την ημέρα, απουσία εκφώνησης πανηγυρικού λόγου. Ψάχνοντας το θέμα μάθαμε απ’ την εκπαιδευτική κοινότητα ότι εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής επικοινωνεί με το Διευθυντή, Γυμνασιάρχη, ή Λυκειάρχη του σχολείου που έχει επιλεγεί κατά σειρά προτεραιότητας και εκείνος ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς ευθύνης του ώστε να επιλεγεί αυτός που θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό. Είναι αδύνατον μας τόνισαν εκπαιδευτικός ν’ αρνηθεί να εκφωνήσει ένα τόσο σημαντικό λόγο.

Πάντα σύμφωνα με την έρευνά μας το γραφείο δημάρχου αναλαμβάνει τη διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων. Αν δεν είναι έτσι παρακαλούμε να μας υποδείξετε τον καθ’ ύλη υπεύθυνο τελετάρχη, ώστε ν’ αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, να υποστεί την εύλογη κριτική και βεβαίως τις κυρώσεις απ’ τον δήμαρχο για την σημαντική παράλειψή του. Ειδάλλως υπόλογος και απολογούμενος για άλλη μια φορά είναι ο δήμαρχος.

Γιατί εκφωνείτε πανηγυρικός στις εθνικές επετείους

Πανηγυρικοί λόγοι υπήρχαν απ’ την αρχαιότητα με 10 επιφανείς ρήτορες, μεταξύ αυτών ο Ισοκράτης που ήταν από τους σπουδαιότερους ρητοδιδάσκαλους της κλασικής αρχαιότητας, που θεωρείται συγχρόνως ένας από τους παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτική κατάσταση του καιρού του.

Και μόνο αυτή η αναφορά δείχνει πόσο σημαντική είναι η εκφώνηση ενός πανηγυρικού λόγου, τόσο στις μέρες μας για να υπενθυμίσει ηρωικές στιγμές της νεότερης ιστορίας του Έθνους, όσο και κατά την αρχαιότητα που διαμόρφωναν την πολιτική ζωή και νουθετούσαν τους πολίτες.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα