15.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΧρυσοφώτης – Μπουρνούς: Υπευθυνότητα – ανευθυνότητα με υπογραφή

Χρυσοφώτης – Μπουρνούς: Υπευθυνότητα – ανευθυνότητα με υπογραφή

Εδώ και μια βδομάδα ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Σπύρος Χρυσοφώτης βρίσκεται σε κατ’ οίκο καραντίνα λόγω νόσησης απ’ το covid-19, με ελαφρά συμπτώματα. Παρ’ ότι γνωρίζουμε την κατάσταση υγείας του κου Χρυσοφώτη σχεδόν απ’ την πρώτη στιγμή της διάγνωσης, δεν θελήσαμε να δημοσιοποιήσουμε το θέμα.

Το γεγονός που άλλαξε την πρόθεσή μας αυτή, είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επέβαλε ο έχων το αλάθητο, τοπικός άρχων Βαγγέλης Μπουρνούς, που ξεσήκωσε πλήθος διαμαρτυριών από κατοίκους και μαγαζάτορες που θίγονται καίρια απ’ αυτή την αυθαίρετη απόφαση.

Η διαφορά των δύο ανδρών – κι οι δύο κατέχουν θεσμικές θέσεις γι’ αυτό και συγκρίνονται – απ’ τη μια η υπευθυνότητα του κου Χρυσοφώτη κι απ’ την άλλη η ανευθυνότητα του τοπάρχη, φαίνεται ξεκάθαρα στη στάση που τήρησαν και τηρούν λόγω νόσησής τους απ’ τον κορωνοϊό.

Ο Χρυσοφώτης ως υπεύθυνος πολίτης τηρεί την 15νθήμερη κατ’ οίκο καραντίνα, παρ’ ότι έχει απομακρυνθεί απ’ το δικηγορικό του γραφείο κι απ’ τις υπεύθυνες θέσεις στις οποίες υπηρετεί, για ακόμα μία εβδομάδα μετά από ιατρική σύσταση και νομοθεσία.

Ο Μπουρνούς στον αντίποδα έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την κατ’ οίκο καραντίνα, τόσο όταν νόσησαν μέλη της οικογένειάς του, όσο κι όταν νόσησε ο ίδιος. Η ανεύθυνη στάση του εν προκειμένω αναδείχτηκε με δημοσιεύσεις σε τοπικά διαδικτυακά μέσα. Παρά ταύτα καμιά αρχή δεν ανέλαβε δράση ώστε να τον επαναφέρει στην νομιμότητα.

Το κερασάκι στην τούρτα

Αξιοπρόσεκτο ότι, ο τοπάρχης εκμεταλλευόμενος την επιβεβλημένη απουσία του κου Χρυσοφώτη απ’ το πόστο του ως Πρόεδρος του ΟΛΡ, προώθησε το «υποβολιμαίο» σχέδιο του για αποκλεισμό του λιμένος επιβάλλοντας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ξεσήκωσαν την τοπική κοινωνία εναντίον τους. Με τη στάση του αυτή αποδεικνύει στο πεδίο τις προθέσεις του, συν το πόσο «φοβάται» τον Σπύρο Χρυσοφώτη.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα