21.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑ«ΔΗΜΑΡΧΕ (Ρ-Π), ΦΛΥΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΟ!»

«ΔΗΜΑΡΧΕ (Ρ-Π), ΦΛΥΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΟ!»

Το πρόβλημα είναι ότι, εδώ κι ένα χρόνο περίπου, υπάρχει ένα ανοιχτό όρυγμα κατά μήκος του δρόμου για την κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης, χωρίς να έχουν ληφθεί τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα όχι μόνο για την ασφαλή διέλευση αυτοκινήτων και των πεζών αλλά ούτε για την ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων στα σπίτια τους.

Το έργο ξεκίνησε αρχές του 2018 στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντικατάσταση των καρκινογόνων αμιαντοσωλήνων σε ορισμένους δρόμους του Πικερμίου. Είναι γνωστό ότι στην περιοχή Πικερμίου είναι υποχρεωτική η παρουσία αρχαιολόγου κατά τη διάρκεια εκσκαφών, όπως επίσης θεωρείται δεδομένο ότι όταν υπάρχουν αρχαία ευρήματα το έργο θα υποστεί καθυστερήσεις. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από την εξασφάλιση των επιπλέον κονδυλίων για τις επιπρόσθετες εργασίες, είναι απαραίτητη και η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας προκειμένου η καθημερινότητα των κατοίκων να μην παρεμποδίζεται και να μην τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο.

Η επί σχεδόν ένα χρόνο παραμονή του ανοιχτού ορύγματος με ελλιπή μέτρα ασφαλείας, χωρίς τους απαραίτητους φωτεινούς σηματοδότες, με διάσπαρτα επικίνδυνα σιδερένια στηρίγματα, με μικρά μεταλλικά πετάσματα για την πρόσβαση των κατοίκων στα σπίτια τους και με τα υλικά των εκσκαφών παρατημένα δίπλα στο όρυγμα, έκανε την ζωή των κατοίκων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων αρκετά δύσκολη. Αν και το ζήτημα τέθηκε από μέρος μου αρκετές φορές επίμονα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την λήψη των απαραίτητων και κατάλληλων προστατευτικών μέτρων δεν υπήρχε ανταπόκριση.

Δικαιολογημένη, λοιπόν, η χθεσινή έντονη αντίδραση του γείτονα, και «ω! του θαύματος» σήμερα πρωί -πρωί εγκαταστάθηκαν τα μηχανήματα κι έπιασαν….δουλειά(!) για την ολοκλήρωση του έργου σε μια εβδομάδα όπως του υποσχέθηκε!
Έτσι αντιμετωπίζει και επιλύει τα προβλήματα ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μπουρνούς!!!

Να παρακαλάμε δηλαδή να έχουμε κάθε τρεις και λίγο εκλογές μήπως και κάνει τα αυτονόητα, με την προσδοκία του, να παραμείνει στην καρέκλα του!

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ραφήνας -Πικερμίου

Αμαλία Τόκα

με την δημοτική κίνηση

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ -ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα