15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΔήμος Ρ-Π: Συνεδρίαση παρωδία για ισολογισμό – Επιστέγασμα η δια περιφοράς συνεδρίαση...

Δήμος Ρ-Π: Συνεδρίαση παρωδία για ισολογισμό – Επιστέγασμα η δια περιφοράς συνεδρίαση αύριο Τρίτη

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. Ραφήνας την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου με θέμα τον ισολογισμό του 2020 εξελίχτηκε σε μεγάλο φιάσκο, με την αντιπολίτευση να έχει στριμώξει στα σχοινιά τον δήμαρχο ο οποίος δεν ήταν σε θέση ν’ αποφύγει τα συνεχή κτυπήματα των τριών επικεφαλής, Φαφούτη – Παπαδοπούλου – Βασιλόπουλου, οι οποίοι είχαν στα χέρια τους εισήγηση για τον ισολογισμό με πρώτη επισήμανση το λάθος που παρέπεμπε σε περασμένο χρόνο, χωρίς να έχει επίσης παρατηρήσεις και υπογραφή του ορκωτού λογιστή και με τον ίδιο τον λογιστή απόντα.

Και δεν ήταν η μόνη απουσία του ορκωτού λογιστή. Παραδόξως απών λόγω ασθενείας κι ο καθ’ ύλην υπεύθυνος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γαβριήλ, όπως κι η αρμόδια υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου.

Έλειπαν δηλαδή όλοι όσοι έπρεπε να είναι παρόντες για να λύσουν τυχόν απορίες επί της συζήτησης για τον ισολογισμό, ο οποίος παρουσίασε μεν θετικό πρόσημο, με παραπομπή δε μεγάλων υποχρεώσεων αποπληρωμής χρεών στο μέλλον. Επίσης ο εν λόγω ισολογισμός παρουσίασε μεγάλους τζίρους, χωρίς την ανάλογη ανταποδοτικότητα έργων προς τους πολίτες.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες ο δήμαρχος ανέλαβε ν’ απαντήσει στις εύλογες απορίες που διατύπωσαν οι επικεφαλής της μειοψηφίας, αφού όπως είπε είχε ενημερωθεί ενδελεχώς απ’ την αρμόδια υπηρεσία. Κάτι βέβαια που αποδείχτηκε ανέφικτο και μετέτρεψε τη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης πάντα, σε παρωδία, με τον δήμαρχο ν’ αναζητά στο τηλέφωνο την υπάλληλο και να της ζητά διευκρινίσεις κι έγγραφα που διαβίβαζε μέσω μέιλ στους Φαφούτη – Παπαδοπούλου – Βασιλόπουλο (ο Βασίλης Πιστικίδης ήταν απών).

Παράλληλα ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Μώρος, πέταξε λευκή πετσέτα, εγκαταλείποντας τη θέση του στον δήμαρχο. Κλαυσίγελο προκάλεσε το γεγονός όταν έπρεπε να δοθεί ο λόγος στον επόμενο ομιλητή η αναζήτηση του προέδρου, ο οποίος όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος είχε τηλεφωνική επικοινωνία για ιατρικό θέμα!

Μετά απ’ όλη αυτή την ιλαροτραγωδία, μια βδομάδα μετά, αύριο Τρίτη 21 Δεκεμβρίου έρχεται ακόμα μια συνεδρίαση του Σώματος, δια περιφοράς αυτή τη φορά, ως κερασάκι στην τούρτα διάλυσης που παρουσιάζει το δημοτικό συμβούλιο, όπου μεταξύ των θεμάτων υπάρχει η «λήψη απόφασης περί έγκρισης σχετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την 22η αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου, οικ. έτους 2021».

Ερώτημα κατά πόσο θα είναι έγκυρη η απόφαση που θα ληφθεί για το συγκεκριμένο θέμα, υπό αυτές τις συνθήκες.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα