19.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕκκωφαντική απουσία εκπροσώπων Α.Τ. & Κ.Λ. Ραφήνας απ’ τον εορτασμό των 200...

Εκκωφαντική απουσία εκπροσώπων Α.Τ. & Κ.Λ. Ραφήνας απ’ τον εορτασμό των 200 ετών της Εθνικής παλιγγενεσίας!

200 χρόνια απ’ την Επανάσταση του 1821. 200 χρόνια ελευθερίας της Ελλάδας. 200 χρόνια εθνικής υπερηφάνειας! Παρά τις απαγορεύσεις  που επέβαλλε ο covid-19 δεν θα έπρεπε τίποτα να σκιάσει τούτη τη μέρα σε τοπικό επίπεδο. Παρά ταύτα η απουσία των εκπροσώπων του Αστυνομικού Τμήματος και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, ξεσήκωσε σούσουρο στην τοπική κοινωνία. Γιατί ποιος μπορεί ν’ απαγορεύσει στις δύο αυτές αρχές να παραβρεθούν στην δοξολογία και την κατάθεση στεφάνου;

Μετά απ’ τα διάφορα τιτιβίσματα που κυκλοφορούν στην περιοχή, θελήσαμε να μάθουμε γιατί δεν παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Α.Τ. κι ο κεντρικός λιμενάρχης Ραφήνας στον φετινό εορτασμό που παρά το λιτό πρόγραμμα λόγω κορωνοϊού, δεν παύει να είναι πολύ  σημαντικός αφού γιορτάζουμε τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους.

Για το λόγο αυτό επικοινωνήσαμε με το Α.Τ. Ραφήνας, όπου ενημερωθήκαμε ότι ο διοικητής ήταν απών και παρά του ότι είπαμε το λόγο που τον αναζητούμε κι αφήσαμε μάλιστα το τηλέφωνό μας να επικοινωνήσει μαζί μας, αγνοηθήκαμε χωρίς να καταλάβουμε γιατί.

Είχαμε καλύτερη τύχη με το Κεντρικό λιμεναρχείο Ραφήνας όπου ο Λιμενάρχης, αντιπλοίαρχος κος Γιώργος Κατσούλης μας είπε ότι υπάρχει ΦΕΚ με διευκρινήσεις κι επί προσθέτως υπήρξε σχετική επικοινωνία με τον δήμαρχο. Με λίγα λόγια δηλαδή κατόπιν συνεννόησης με τον δήμαρχο αποφασίστηκε να μην παραβρεθεί και να μην καταθέσει στεφάνι.

Συμπέρασμα διόλου έωλο αν αναγνώσει οποιοσδήποτε σωστά την ΚΥΑ όπου σαφώς αναφέρεται άρση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων ειδικά για την 25η Μαρτίου όπου σημειώνεται:

Άρθρο μόνο 1. Στην υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/19.3.2021 κοινή υπουργική απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00» (Β’ 1076) επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) Στο σημείο 1 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1 προστίθεται η πραγματοποίηση της εκδήλωσης κατάθεσης στεφάνου στους δήμους της Χώρας την ημέρα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου 2021, με τη δυνατότητα συμμετοχής ενός (1) εκπροσώπου του Δήμου, της Περιφέρειας, της Κυβέρνησης, της Βουλής, των Ενόπλων Δυνάμεων και κάθε κοινοβουλευτικού κόμματος και το εν λόγω σημείο αντικαθίσταται ως εξής: Βλέπε σχετική ΚΥΑ στο ΦΕΚ 1119 Β 22/3/2021 ΚΥΑ

Εν κατακλείδι η ΚΥΑ αναστέλλει απαγορεύσεις για την συγκεκριμένη ημέρα κι αν ερμηνευτεί κατά γράμμα τότε θα έπρεπε να γίνει μία κατάθεση στεφάνου απ’ τον δήμαρχο Ρ-Π και μόνο.

Με λίγα λόγια ο επετειακός εορτασμός των 200 χρόνων απ’ την Επανάσταση του 1821 στη Ραφήνα στερήθηκε όχι μόνο την παρουσία ενστόλων αρχών, αλλά και εκφώνησης του πανηγυρικού που δίνει πάντα τον τόνο σε μια τέτοια ημέρα.

 

 

 

 

 

 

Εν κατακλείδι η ΚΥΑ αναστέλλει απαγορεύσεις για την συγκεκριμένη ημέρα κι αν ερμηνεύτεί κατά γράμμα τότε θα έπρεπε να γίνει μία κατάθεση στεφάνου απ’ τον δήμαρχο και μόνο.

Με λίγα λόγια ο επετειακός εορτασμός των 200 χρόνων απ’ την Επανάσταση του 1821 στη Ραφήνα στερήθηκε όχι μόνο την παρουσία ενστόλων αρχών, αλλά και εκφώνησης του πανηγυρικού που δίνει πάντα τον τόνο σε μια τέτοια ημέρα.

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα