22.9 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ Πλατεία Δημ. Θεοχάρη επιβάλλεται απ’ την λαϊκή συνείδηση του προϊστορικού παρελθόντος...

Η Πλατεία Δημ. Θεοχάρη επιβάλλεται απ’ την λαϊκή συνείδηση του προϊστορικού παρελθόντος της Ραφήνας

Όταν το λαϊκό αίσθημα έρχεται σε αντίθεση με αποφάσεις της δημοτικής αρχής που παραχαράσσουν την ιστορία, καλοδεχούμενοι οι άγνωστοι ακτιβιστές που πήραν την ευθύνη να επαναφέρουν την κανονικότητα ονομασίας της πλατείας, στα σπλάχνα της οποίας ανακαλύφτηκε το προϊστορικό παρελθόν της περιοχής, όπως της αρμόζει ως Πλατεία Δημητρίου Θεοχάρη, του πρώτου της ανασκαφέα κι όχι ως Ε. Βενιζέλου όπως προαποφασίστηκε επί συνδιοίκησης  Μπουρνούς – Πιστικίδη και υλοποιήθηκε μόλις προ ολίγων μηνών με απόφαση Δ.Σ. εδώ.

Η φροντισμένη πινακίδα που τοποθετήθηκε σε εμφανή σημεία της πλατείας, στον τοίχο της μεσοτοιχίας με το Ταχυδρομείο και στο κακόγουστο τοιχίο από μπετόν, ξάφνιασε ευχάριστα, πολύ περισσότερο όσους αγωνίστηκαν για ν’ αναδείξουν τη λάθος προειλημμένη απόφαση, μεταξύ αυτών και η γράφουσα.

Ας ελπίσουμε ότι η δημοτική αρχή θ’ αναθεωρήσει έστω κι εκ των υστέρων μια απόφασή της που δεν είναι συμβατή με τη λαϊκή συνείδηση. Να δεχτεί ότι αυτή η πλατεία γεννήθηκε για να θυμίζει το προϊστορικό παρελθόν της Ραφήνας και να καθιερωθεί συνειδητά σαν τιμή στον καθηγητή αρχαιολογίας που την ανέσκαψε ως Πλατεία Δημ. Θεοχάρη.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα