26.4 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΙσχυρή πίεση περιστατικών δέχονται τα Κ.Υ. αναφοράς covid 19 Ραφήνας και Καλυβίων

Ισχυρή πίεση περιστατικών δέχονται τα Κ.Υ. αναφοράς covid 19 Ραφήνας και Καλυβίων

Με τον κορωνοϊό να καλπάζει τα Κ.Υ. αναφοράς covid 19 της αν. Αττικής, που λειτουργούν παράλληλα και για την υποδοχή ασφαλισμένων και ασθενών όλων των ειδικοτήτων, Ραφήνας και Καλυβίων, δέχονται τεράστια πίεση ύποπτων περιστατικών που σε πολύ μεγάλο ποσοστό αποδεικνύονται θετικά, αν και προς τα έξω επικρατεί περίεργη σιωπή κατόπιν άνωθεν εντολών, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της αν. Αττικής να ζουν στο ροζ συννεφάκι άγνοιας κινδύνου. Ως εκ τούτου και η χαλαρότητα που επικρατεί στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά της διάδοσης του επικίνδυνου ιού να μην είναι η αρμόζουσα.

Με τόσο πιεστικές συνθήκες είναι φυσικό να υπάρχει τεράστια κόπωση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δύο κέντρων, που υπερβάλλει εαυτόν για ν’ ανταποκριθεί στο τεράστιο κύμα ανθρώπων που φτάνουν με ύποπτα συμπτώματα, καθώς παρουσιάζονται αρκετές ελλείψεις σε ιατρούς ιδίως Γενικής Ιατρικής, παθολογίας, πνευμονολογίας και εργαστηρίων.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ιατρών και νοσηλευτών που δρουν συλλογικά και με αυταπάρνηση, χρειάζεται μια επί πλέον μέριμνα τόσο στην παράταση παραμονής των επικουρικών ιατρών, όσο και στην ενίσχυση προσωπικού όπου χρειάζεται.

Στον πόλεμο οι μάχιμες μονάδες της πρώτης γραμμής βρίσκονται υπό την διαρκή ενθάρρυνση της διοίκησης και με την φυσική παρουσία των ανωτέρων ώστε να διαπιστωθούν επί του πεδίου τα οποιαδήποτε κενά παρουσιάζονται για να ενισχυθούν ανάλογα ακόμα και παίρνοντας δυνάμεις απ’ τα μετόπισθεν.

Βάση αυτής της τακτικής μήπως πρέπει τα δύο Κ.Υ. Ραφήνας και Καλυβίων να ενισχυθούν περαιτέρω ώστε η φυσική κόπωση του επιστημονικού προσωπικού να ελαττωθεί και ως εκ τούτου να επιτευχθεί η βέλτιστη ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας;

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα