19.2 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑKATA ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΣΕ ΦΑΦΟΥΤΗ. ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΙΣΤΙΚΙΔΗΣ

KATA ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΣΕ ΦΑΦΟΥΤΗ. ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΙΣΤΙΚΙΔΗΣ

Για διαστρέβλωση της αλήθειας σχετικά με το δημοτικό γήπεδο της Ραφήνας και το περίπτερο που βρίσκεται απέναντι ακριβώς, μιλά ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Μπουρνούς και καταφέρεται με οξύ τρόπο εναντίον του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, αναφέροντας ότι «ακόμα και η εισαγωγή θεμάτων εκτός ημερησίας- θεμάτων που χρήζουν άμεσης επίλυσης –  ενοχλούν κάποιους μονίμως και ειδικότερα τον κ. Φαφούτη που προσπαθεί να βρει δικαιολογίες άρνησης για να προωθηθούν και να λυθούν τα λιμνάζοντα θέματα για τα οποία δεν είναι άμοιρος συμμετοχής αφού αποτέλεσε επί χρόνια μέλος της διοίκησης του δήμου από θέση ευθύνης (αντιδημάρχου)», ξεχνώντας ή τουλάχιστον προφασιζόμενος ότι ξεχνά, ότι παράλληλα με τον κ. Φαφούτη στην ίδια παράταξη ήταν κι ο σημερινός δήμαρχος – συνεταίρος του (του κ. Μπουρνούς) κ. Πιστικίδης στην ίδια θέση ευθύνης. Άρα ευθέως κατηγορεί κι αυτόν ως συνυπεύθυνο.

Αν δεν το έχει αντιληφθεί ο κ. Μπουρνούς πάνω στον παρορμητισμό του,  κάποιες φορές «κρείττον του λαλείν το σιγάν ω αντιδήμαρχε».

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Μπουρνούς στον κ. Φαφούτη, χωρίς βεβαίως να λείπουν τα βέλη που στρέφονται και προς τα τοπικά ΜΜΕ, που απλά βγάζουν τις ειδήσεις όπως είναι η φύση της δουλειάς τους.  

«Η διαστρέβλωση της αλήθειας για παρέμβαση στο γήπεδο

Κάποιοι –ανάμεσά τους και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φαφούτης αλλά και Μέσα Ενημέρωσης ίσως άθελά τους- προσπαθούν τελευταία να παρουσιάσουν το άσπρο-μαύρο, νομίζοντας ότι έτσι θα πλήξουν μια δημοτική αρχή που από την αρχή προσπαθεί να λύσει προβλήματα που κάποιοι άφησαν να συσσωρευτούν χρόνια όχι μόνο στην πόλη της Ραφήνας αλλά σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του δήμου.

Η αλήθεια όμως πάντα αναδύεται και η οποία είναι η εξής:

Σε εργασίες που  εκτέλεσε ο ΔΟΠΑΠ (φορέας που έχει τη διαχείριση της χρήσης και μόνο του γηπέδου) στην μάντρα του περιβόλου του γηπέδου- που όλοι οι πολίτες έχουν δει- επιχειρήθηκε η επιδιόρθωση και του χρόνια εγκαταλειμένου παλαιού κυλικείου του γηπέδου. Όμως η κατάσταση της τσιμεντένιας σκεπής ήταν σε τέτοια κατάσταση  που δεν «σήκωνε» επεμβάσεις και κρίθηκε από το συνεργείο κρίσιμη για κατάρρευση.

Σε συνδιασμό με τις συνδέσεις ηλετροδότησης που υπήρχαν  καθιστούσαν απαραίτητη άμεσα την παρέμβαση ώστε το γήπεδο να ήταν έτοιμο με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου που χρονικά οριοθετείται την 26η Σεπτεμβρίου, χρονικά ασφυκτικό περιθώριο.

Η ανάγκη άμεσης επέμβασης ήταν επιβεβλημένη ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην άδεια καταλληλότητας του γηπέδου.

Το θέμα μετατόπισης του περιπτέρου στο απέναντι πεζοδρόμιο της Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης που δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα ασφαλούς διέλευσης των πεζών και ιδίως των μαθητών προς τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων από Νηπιαγωγείο έως Λύκειο εξετάστηκε παράλληλα όμως έπρεπε να παρθούν για την μετακίνησή του αποφάσεις στα πλαίσια των νόμιμων θεσμικών ενεργειών και δεν ήταν αυτό που επέβαλλε την παρέμβαση όμως εξετάστηκε με την ευκαιρία εργασιών για να μην υπάρχουν «διπλές» ενέργειες.

Προφανώς οι επεμβάσεις επιδιόρθωσης δεν συνδέονται  ουδόλως με  αδειοδοτήσεις εκ του δημοτικού συμβουλίου σε αντίθεση με την μετακίνηση του περιπτέρου.   Έτσι έχει εισαχθεί ως θέμα την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου σε Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Δημοτικό Συμβούλιο ως τακτικό θέμα γιατί ακόμα και η εισαγωγή θεμάτων εκτός ημερησίας- θεμάτων που χρήζουν άμεσης επίλυσης –  ενοχλούν κάποιους μονίμως και ειδικότερα τον κ. Φαφούτη που προσπαθεί να βρει δικαιολογίες άρνησης για να προωθηθούν και να λυθούν τα λιμνάζοντα θέματα για τα οποία δεν είναι άμοιρος συμμετοχής αφού αποτέλεσε επί χρόνια μέλος της διοίκησης του δήμου από θέση ευθύνης (αντιδημάρχου).

Όλα όμως τα ζητήματα  θα λυθούν στα πλαίσια των θεσμών  όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να παραποιήσουν την αλήθεια και τις προθέσεις της δημοτικής αρχής.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθεια που κάποιοι προσπαθούν συστηματικα να παραποιήσουν.

                                                                       Ευάγγελος Μπουρνούς»

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα