20.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΚορωνοϊός: Πόσο κινδυνεύομε από την προσωπική ανευθυνότητα

Κορωνοϊός: Πόσο κινδυνεύομε από την προσωπική ανευθυνότητα

Δυστυχώς υπάρχουν μεταξύ μας κάποιοι «ιδιαίτεροι» συμπολίτες μας που όχι μόνο δεν έχουν συνειδητοποιήσει την έκρυθμη κατάσταση που βιώνουμε, αλλά όντας επιβεβαιωμένοι θετικοί στον covid 19, σπάνε την καραντίνα των 14 ημερών και κυκλοφορούν ανάμεσα σε ανυποψίαστους συμπολίτες τους.

Το θράσος κι η προσωπική ανευθυνότητα αυτών των ατόμων ξεπερνά τα όρια της ανοχής, όταν επισκέπτονται δομές υγείας για να λύσουν διάφορα προβλήματα υγείας «ξεχνώντας» να ενημερώσουν τους υγειονομικούς ότι είναι επιβεβαιωμένα θετικοί στον ιό. Κι όταν θυμούνται κάποια στιγμή να τους ενημερώσουν, ενώ έχουν εισαχθεί όντας απύρετοι στις δομές, έχουν εξεταστεί ως απλοί ασθενείς, έχουν κάνει αναγκαίες εξετάσεις περιδιαβαίνοντας στους διαδρόμους, επικρατεί εύλογη ανησυχία με υγειονομικούς να μπαίνουν σε καραντίνα και να γίνονται οι επιβεβλημένες απολυμάνσεις όλων των χώρων της υγειονομικής δομής.

Και μη φανταστείτε ότι όσα γράφουμε είναι λέξεις του αέρα, γιατί έχουμε έγκυρες πληροφορίες ότι αυτά συνέβησαν και συμβαίνουν δοκιμάζοντας την αντοχή του συστήματος υγείας, των υγειονομικών, αλλά και των δημοτικών αρχών που καλούνται κάθε τρεις και λίγο ν’ απολυμαίνουν τις εγκαταστάσεις.

Σκεφτείτε επίσης την πιθανότητα αυτοί οι ανεύθυνοι άνθρωποι – αφού κρύβουν την κατάστασή τους απ’ τους γιατρούς, περιμένετε να σκεφτούν τους συνανθρώπους τους; – να βρίσκονται παντού ανάμεσα σε ανυποψίαστους πολίτες στα Σ/Μ και αλλού. Κάπως έτσι γίνεται η διασπορά ακόμα και σε ανθρώπους που προσέχουν ιδιαίτερα, αλλά αρκεί μια στιγμή αθέλητης χαλάρωσης για να δεχτούν την δυσάρεστη επίσκεψη του ιού.

Το να διαγνωστεί κάποιος θετικός στον ιό, επ’ ουδενί δεν πρέπει να νιώσει δακτυλοδεικτούμενος αρκεί να παραμείνει σπίτι του μέχρι να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Ένας ιός είναι ο covd 19, δεν είναι δα λέπρα. Δακτυλοδεικτούμενος και κατακριτέος θα είναι όταν η προσωπική του ανευθυνότητα συμβάλει στη διασπορά του ιού.

Γι’ αυτό αγαπητές/οι συμπολίτες πρέπει να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους γύρω μας, γιατί ο ιός καιροφυλακτεί να βρει μια σχισμή στην άμυνά μας για να μας επιτεθεί.

Μπόρα είναι (η πανδημία) θα περάσει.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα