28.3 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟ ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

Με την ευκαιρία των πολιτιστικών καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου Κρωπίας «Σφήττεια» ήρθαμε σ’ επαφή μ’ ένα δήμο που δίνει μεγάλη σημασία και προσοχή στην προστασία του Περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.

Όπως επισημαίνει, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, φέτος τα πολιτιστικά «Σφήττεια» γίνονται γέφυρα προβολής της προστασίας του Περιβάλλοντος και της  Ανακύκλωσης. Προβάλλουν πολιτικές μείωσης των σύμμεικτων απορριμμάτων με την έξυπνη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου μας followgreen.gr/koropi.

Ένας δήμος – σταθμός για την ανακύκλωση στην πηγή, που θα πρέπει ν’ αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση γι’ άλλους δήμους όπως π.χ. ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου.

ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2019:

Η κορυφαία ετήσια πολιτιστική διοργάνωση του Δήμου Κρωπίας φέρει το όνομα του αρχαίου Δήμου Σφηττού- ενός από τους τέσσερις αρχαίους δήμους που περιλαμβάνονται στο Δήμο Κρωπίας (Σφηττός, Λαμπτραί, Κίκκυνα, Ώη). Η διοργάνωση Σφήττεια ξεκίνησε το 2003 και συνεχίζεται έως σήμερα 2019.Τα  «Σφήττεια 2019» στηρίζουν το καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης «Followgreen». Μια σημαντική πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με επιβράβευση των πολιτών.  Ο Δήμος Κρωπίας αναπτύσσει σταδιακά τις πολιτικές του για τις υποδομές συστημάτων ανακύκλωσης-μείωσης σύμμεικτων απορριμμάτων (Βασικό Πράσινο Σημείο, Πράσινες Γωνιές Ανακύκλωσης κ.α.).,  και εντάχθηκε από το 2018 στην πλατφόρμα www.followgreen.gr/koropi. Η πρωτοβουλία αυτή ενώνει πολίτες, τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης. Οι πολίτες συγκεντρώνουν πόντους για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση που λαμβάνουν καθώς και για την ανακύκλωση που κάνουν. Οι πόντοι εξαργυρώνονται σε παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων .Με αυτό τον τρόπο ο Δήμος Κρωπίας συμβάλει στην αύξηση της ανακύκλωσης και παράλληλα στηρίζει την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις προσφέροντας τη δωρεάν προβολή τους, ενώ διεξήγαγε φέτος μαθητικό διαγωνισμό ανακύκλωσης ενισχύοντας την ευγενή άμιλλα των μαθητών.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα