16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟ κορωνοϊός μείωσε τις επισκέψεις ασθενών στο Κ.Υ. Ραφήνας!

Ο κορωνοϊός μείωσε τις επισκέψεις ασθενών στο Κ.Υ. Ραφήνας!

Ως εργαζόμενη στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, τονίζει η βιολόγος Μαρία Αποστολάκη, έχω να κάνω μια παρατήρηση και παρότρυνση:

Πολλοί λιγότεροι ασθενείς έρχονται πλέον στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας τις τελευταίες μέρες είτε για εξετάσεις είτε στα τακτικά ραντεβού. Η εμφάνιση του κορωνοϊού δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να φροντίζουμε την υγεία μας είτε σαν πρόληψη είτε σαν θεραπεία!!

Η εποχιακή γρίπη εξακολουθεί να είναι πιο επικίνδυνη και το σύστημα υγείας δεν πρέπει να επιβαρυνθεί από αμελείς ή φοβισμένους ασθενείς. Πέραν των γενικών και γνωστών οδηγιών πρόληψης για τον κορωνοϊό ας μην ξεχνάμε την υγεία μας γενικά!

Διακρίνω μια φοβία στον κόσμο να έλθει στα νοσοκομεία για εξετάσεις , ή εμβολιασμό. Έτσι όμως κινδυνεύει να “κρασσάρει” ένα σύστημα υγείας σε περίπτωση εξάπλωσης της επιδημίας! Ας είμαστε λογικοί συνετοί και σώφρονες!

Καλύτερη ή πρόληψη από την θεραπεία… Και για τους πιο “αγχωμένους” έχω να πω ότι οι δομές υγείας έχουν φροντίσει να υπάρχουν ειδικοί χώροι ελέγχου των πιθανών κρουσμάτων εκτός των τακτικών ιατρείων. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα