24 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠρόεδρος Δ.Σ. Μαραθώνα ο Κώστας Τσίρκας με ισχνή πλειοψηφία / Αντιδήμαρχος ο...

Πρόεδρος Δ.Σ. Μαραθώνα ο Κώστας Τσίρκας με ισχνή πλειοψηφία / Αντιδήμαρχος ο Βαγγέλης Κυπαρίσσης

Η απαιτούμενη πλειοψηφία για την κυβερνησιμότητα του δήμου Μαραθώνα επιτεύχθηκε με την συμμαχία του Δημάρχου Στέργιου Τσίρκα με τον Βαγγέλη Κυπαρίσση της ελάσσονος μειοψηφίας, με το άθροισμα των δημοτικών συμβούλων των δύο παρατάξεων – 13+4 – να πιάνει τον μαγικό αριθμό 17 έναντι των 16 συμβούλων της μειοψηφίας.

Ωστόσο όπως φαίνεται απ’ το αποτέλεσμα της εκλογής του Προέδρου του Σώματος Κώστα Τσίρκα, ο οποίος εκλέχτηκε με τις 17 ψήφους της πλειοψηφίας μόνο, καθόλου εύκολη θα είναι η συνέχεια για τη νέα θητεία Τσίρκα, αφού σύσσωμη η μειοψηφία έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της.

Βέβαια τούτο δεν σημαίνει τίποτα, αφού οι αλλαγές που έγιναν στον νόμο όχι μόνο εξασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα στους δήμους, αλλά δημιουργούν και πανίσχυρους Δημάρχους – Περιφερειάρχες, που μπορούν να ασκήσουν την εξουσία τους ουσιαστικά ως απόλυτοι μονάρχες.

Παρόλα τούτα ο δήμαρχος θα πρέπει να προσέξει πολύ ώστε να μην προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα με αποφάσεις που δεν θα είναι αποδεκτές απ’ την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, κυρίως στα μεγάλα έργα υποδομής (βλέπε ΧΥΤΥ Γραμματικού κ.α.) κι εδώ θα φανεί η ικανότητα του δημάρχου-ηγέτη να μπορέσει να πείσει την πλειοψηφία του κόσμου για την αναγκαιότητα, αλλά και το σεβασμό κάθε έργου στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Επίσης η μειοψηφία θα πρέπει ν’ αποδεικνύει κάθε φορά ότι οι αντιρρήσεις που προβάλει είναι προς όφελος της κοινωνίας και να καταθέτει τεκμηριωμένες προς τούτο προτάσεις. Έτσι μόνο θα πάει μπροστά κάθε τοπική κοινωνία, που είναι και το ζητούμενο.

Το προεδρείο συμπληρώθηκε απ’ την εκλογή αντιπροέδρου απ’ την μείζονα μειοψηφία (Λιβαθινός) με τον Αλέξανδρο Ρέρρα να λαμβάνει 24 ψήφους υπέρ και 9 κατά και την Δήμητρα Λαμπαρού (Χατζηγιάννης) να εκλέγεται με 26 υπέρ και 7 κατά.

Η συμμαχία Τσίρκα – Κυπαρίσση σφραγίστηκε με την αντιδημαρχία που δόθηκε στον δεύτερο, με αρμοδιότητες στην επιχειρηματικότητα και την Πολιτική Προστασία.

Σε μας απομένει να ευχηθούμε σε όλους Καλή Θητεία!

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα