19.9 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣτα λόγια παραμένει η λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ραφήνας

Στα λόγια παραμένει η λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ραφήνας

Αντιπροσωπεία του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενη από τους Αν. Γραμματείς, Σωτήρη Ζώτο, Γιάννη Βλασερό, Βούλα Γεωργάκη και το μέλος της Γραμματείας Σπύρο Αδαμόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου το ΕΚΑΒ όπου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων και με τον Πρόεδρο του Δ.Σ του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου.

Μεταξύ όσων συζητήθηκαν αναφέρθηκε και το πάγιο αίτημα της εγκατάστασης – λειτουργίας σταθμού του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ραφήνας, το οποίο εκκρεμεί απ’ το 2015 όταν για μικροπολιτικούς λόγους ο Θανάσης Αδαμόπουλος ζήτησε απ’ το ΕΚΑΒ να εκκενώσει το ακίνητο ιδιοκτησίας του επί της Λεωφ. Μαραθώνος που είχε παραχωρήσει στο ΕΚΑΒ, προφασιζόμενος ιδιόχρηση του χώρου ο οποίος ωστόσο έκτοτε παραμένει κενός.

Η τότε δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου, επέδειξε μια πρωτοφανή χλιαρότητα ως προς την διεκδίκηση μεταφοράς του σταθμού στο Κ.Υ. Ραφήνας, όπου υπάρχει άπλετος χώρος φιλοξενίας του κλιμακίου του ΕΚΑΒ σε εξαιρετικές συνθήκες, ώστε το ΕΚΑΒ να παραμείνει στο δήμο μεταφερόμενο απ’ την δημοτική κοινότητα Πικερμίου, στην δημοτική κοινότητα Ραφήνας.

Αντίθετα η δημοτική αρχή Σπάτων-Αρτέμιδας επέδειξε έντονη πίεση στην διοίκηση του ΕΚΑΒ και κατόρθωσε να μεταφέρει το σταθμό στη δημοτική κοινότητα Σπάτων, με αποτέλεσμα ο εν λόγω δήμος να διαθέτει έκτοτε από ένα σταθμό ΕΚΑΒ και στις δύο δημοτικές κοινότητες, Σπάτα και Αρτέμιδα, συν του ότι υπάρχει και σταθμός του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο Σπάτων.

Έτσι ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου με το δεύτερο σε επιβατική κίνηση Λιμάνι παραμένει έως σήμερα χωρίς σταθμό του ΕΚΑΒ, λόγω μη ικανότητας ίσως; των δημοτικών αρχών να διεκδικήσουν το αυτονόητο.

Σήμερα η αντιπροσωπία του ΚΙ.ΝΑΛ. στην οποία συμμετείχε ο Σωτήρης Ζώτος π. υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ επί θητείας του οποίου ανακαινίστηκε-αναβαθμίστηκε το Κ.Υ. Ραφήνας, όταν τέθηκε το θέμα σταθμού του ΕΚΑΒ στη Ραφήνα, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι με τις νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού θα υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση που εκκρεμεί πολύ καιρό λόγω μη πρόβλεψης του αναγκαίου προσωπικού.

Κενά λόγια που κανέναν δεν πείθουν αφού εδώ και χρόνια στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ. Ραφήνας παραμένει πανέτοιμος και λειτουργικός ο χώρος φιλοξενίας του σταθμού ΕΚΑΒ, με συνεχείς διαβεβαιώσεις περί εγκατάστασης του ΕΚΑΒ,  χωρίς ποτέ να υλοποιούνται.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα