21.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣτην παλαίστρα Φιλίππου – Σωφρόνης στο Σαρωνικό λίγο πριν τη δύση του...

Στην παλαίστρα Φιλίππου – Σωφρόνης στο Σαρωνικό λίγο πριν τη δύση του 2019

Η «μάχη» μεταξύ μέντορα (Φιλίππου) μαθητή (Σωφρόνη) έχει ξεκινήσει απ’ την προεκλογική περίοδο, όταν ο μέντορας Φιλίππου, αποφάσισε να διεκδικήσει ξανά τον δήμο που είχε «περάσει» στον μαθητή του Σωφρόνη.

Έκτοτε στα χαρακώματα παραμένουν οι δύο μονομάχοι κι όταν η κόντρα παίρνει και κομματικές διαστάσεις τα γεγονότα γίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα για τον πολιτικό αναλυτή.

Πώς να μην σχολιάσουμε λοιπόν το θέμα των διεκδικήσεων του Εθνικού κτηματολογίου που χρονολογείται απ’ τα τέλη του 19ου αιώνα πάνω στις περιουσίες πολιτών της Λαυρεωτικής και περιοχών του δήμου Σαρωνικού, που αγόρασαν συγκεκριμένα κομμάτια γης από χρόνια;

Απ’ τη μια ο τ. δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης σε αγαστή συνεργασία με τους βουλευτές αν. Αττικής της Ν. Δημοκρατίας, υποστήριξαν τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για τη λύση του προβλήματος υπέρ των πολιτών, απ’ την άλλη ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου γιόρτασε με τους συντρόφους του στο ΣΥΡΙΖΑ – παλιούς και νέους – σε συνεστίαση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ανατ. Αττικής στο Μαρκόπουλο, με κορυφαίους π. υπουργούς και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εναντιώθηκαν  στην εν λόγω τροπολογία.

Άραγε τι έχουν να πουν επί του συγκεκριμένου ζητήματος στελέχη μικρού βεληνεκούς της Ν. Δημοκρατίας που στήριξαν με ιδιοτελή κριτήρια και στηρίζουν την δημοτική αρχή Φιλίππου;

Άλλο ένα αξιοπρόσεκτο για σχολιασμό σημείο, οι πανηγυρισμοί του κου Φιλίππου για μείωση 3 εκ. επί της αλλαγής του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά led, έργο Σωφρόνη, αν και πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η μείωση αυτή αφορά φωτιστικά που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής, που ούτως ή άλλως δεν θα πληρώνονταν απ’ το δήμο και σε διαφορές που προέκυψαν μεταξύ της αρχικής μελέτης και της οριστικής εφαρμογής του έργου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα