24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΝΕΑΣ ΦΩΤΙΑΣ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΝΕΑΣ ΦΩΤΙΑΣ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Ο πύρινος όλεθρος του περσινού Ιουλίου όχι μόνο δεν έβαλε μυαλό στους υπευθύνους του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, ιδιαίτερα στον Δήμαρχο ο οποίος κατηγορείται απ’ την εισαγγελική αρχή για παραλείψεις και αβλεψίες πριν και κατά την διάρκεια της φονικής φωτιάς, αλλά εξακολουθούν να μην λαμβάνουν προληπτικά μέτρα  για την αποτροπή νέου κινδύνου, αποψιλώνοντας δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους που αποτελούν εν δυνάμει εστίες φωτιάς.

Η φωτογραφία στο αδιέξοδο της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, που βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο σταματά στον αρχαιολογικό χώρο που έχει κόψει την έξοδο του δρόμου στην Λεωφ. Φλέμινγκ,  δείχνει του λόγου το αληθές.

Σκοπός μας δεν ήταν να δημοσιοποιήσουμε αυτή την κατάσταση, θέλοντας να δώσουμε χρόνο στην δημοτική αρχή, αλλά μεσολάβησε γεγονός που μας ανάγκασε ν’ αλλάξουμε γνώμη.

Λοιπόν προχθές Κυριακή περιποιηθήκαμε τον περιβάλλοντα του σπιτιού μας δενδρόφυτο χώρο που λόγω άλλων προτεραιοτήτων έμεινε πολλούς μήνες απεριποίητος. Ένεκα τούτου βγήκαν αρκετά χλωρά κλαδιά τα οποία στοιβάξαμε στο αδιέδοξο με σκοπό να ειδοποιήσουμε το δήμο να τα μαζέψει όταν θα ολοκληρώναμε την κοπή και ενός μικρού υπολοίπου.

Ε! Λοιπόν σήμερα Τρίτη πρωί έφτασε αρμόδιος υπάλληλος του δήμου να μας υποδείξει την υποχρέωσή μας να κάνουμε αίτημα στο δήμο για να τα μαζέψει μ’ ένα μικρό αντίτιμο. Ξαφνιαστήκαμε πως τόσο άμεσα ήρθε υπάλληλος του δήμου, τον οποίο θα μπορούσαμε να συγχαρούμε για την επαγγελματική του ευσυνειδησία που δεν επιδεικνύεται ούτως ή άλλως συχνά, αν δεν μας συνέδεε προγενέστερο γεγονός ετών ένεκα του οποίου μαζέψαμε ράμματα για την γούνα του.

 

Οι φωτογραφίες δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στο δρόμο μας, όχι μόνο στην κατάληξή του αλλά και σε όλο το μήκος του.

Αν και είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι οι καθ’ ύλην υπεύθυνοι του δήμου (Δήμαρχος και αντιδήμαρχος) δεν ευθύνονται για την εν λόγω παρέμβαση, να ξεκαθαρίσουμε ότι:

Από τότε που κατοικήσαμε μόνιμα στο σπίτι μας εδώ και τριάντα plus χρόνια, ποτέ μα ποτέ δεν ήρθε αρμόδια υπηρεσία του δήμου να καθαρίσει το εν λόγω αδιέδοξο της Ηρώων Πολυτεχνείου, το οποίο λόγω της κατωφέρειας μεταφέρει πλήθος σκουπιδιών, φύλλων απ’ τα φυλλοβόλα, φερτά υλικά απ’ τη βροχή κ.α., που συγκεντρώνονται στο συρματόπλεγμα που κλείνει τον αρχαιολογικό χώρο, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε εργάτη να καθαρίζει κάθε τόσο ιδίως πριν ξεκινήσουν οι βροχές και το νερό δεν βρίσκει διέξοδο με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Να καταγγείλουμε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση σ’ έναν δρόμο εντός του οικιστικού ιστού της Ραφήνας, όπως το Νέο Σχέδιο ή όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι «Παλιά Ραφήνα». Να διευκρινίσουμε ότι ένεκα τούτου δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε ούτε ένα σεντ στο δήμο για την υποχρέωση που έχει να διατηρεί καθαρούς τους δρόμους αρμοδιότητάς του. Σε εποχή οικονομικής στενότητας δεν μπορεί μια δημοτική αρχή να ζητά αντίτιμο για να μαζέψει τα κλαδιά ιδίως σ’ ένα δήμο όπου το πράσινο περισσεύει ευτυχώς και όσοι το διατηρούμε πληρώνουμε χρυσό το νερό για πότισμα. Επιβάλλεται να ορίσει μέρες που θα περνά φορτηγό του δήμου να μαζεύει κλαδιά και λοιπά αντικείμενα και στους «ανυπάκουους» πολίτες – αν τους βρει τελικά – να επιβάλλεται πρόστιμο.

Προσωπικά δεν σκοπεύουμε να δώσουμε ούτε σεντ για τα δικά μας κλαριά – ελάχιστα μέσα σ’ όλη τη «βρωμιά» που επικρατεί, ακόμα κι εγκαταλελειμμένο βανάκι υπάρχει εδώ και χρόνια – προτιμούμε να πληρώσουμε ιδιώτη να τα μαζέψει. Αυτός τουλάχιστον δουλεύει τίμια για να βγάλει ένα μεροκάματο όπως όλοι μας.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα