23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣυνάντηση κορυφής Αγγέλας Ξηντάρα – Γιώργου Δουβίτσα στην Λευκάδα

Συνάντηση κορυφής Αγγέλας Ξηντάρα – Γιώργου Δουβίτσα στην Λευκάδα

Απίστευτη σύμπτωση η συνάντηση της Αγγέλας Ξηντάρα με τον Γιώργο Δουβίτσα στην Λευκάδα, οπότε ένα δροσερό νερό με καφεδάκι και φόντο την υπέροχη θέα γραφικής μαρίνας, ήταν αναμενόμενο να συμβεί.

Δύο επώνυμοι πολίτες του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, όπως η Αγγέλα που αναλαμβάνει ενεργό δράση στην μείζονα μειοψηφία του δήμου ως εκλεγόμενη  δημοτική σύμβουλος απ’ την 1η Σεπτεμβρίου και ο Γιώργος που μένει εκτός παρά την υψηλή σταυροφορία που έλαβε, αλλά πάντα στην πρώτη γραμμή ως ενεργός πολίτης με ιδιαίτερα προσόντα.

Μια δυσλειτουργία της απλής αναλογικής που κατά την γνώμη μας αν είχε εφαρμοστεί με δύο ξεχωριστά ψηφοδέλτια, ένα με τους υποψηφίους δημάρχους και ένα δεύτερο με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, όπως συμβαίνει σε ευρωπαϊκούς δήμους και την Κύπρο, δεν θα υπήρχαν φαινόμενα όπως η κατάληψη εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου από άτομα με λιγότερους σταυρούς άλλων που μένουν εκτός.

Έτσι κι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα ήταν αποδεσμευμένοι κι ανεξάρτητοι απ’ τον Δήμαρχο, δίνοντας λόγω μόνο στους συμπολίτες που τους εξέλεξαν κι ο εκλεγμένος δήμαρχος θα ήξερε ότι πρέπει να διοικήσει με δημοτικούς συμβούλους αυτούς που θεωρούν πιο ικανούς οι ψηφοφόροι, οπότε δεν θα υπήρχαν οποιεσδήποτε αμφιλεγόμενες συναλλαγές που συνήθως αποβαίνουν εις βάρος της κοινωνίας.

Αντ’ αυτού κι η σημερινή κυβέρνηση, που προσπαθεί να διορθώσει τ’ αδιόρθωτα, με τις τροποποιήσεις που εξήγγειλε απλά δημιουργεί ένα δήμαρχο απόλυτο μονάρχη με ότι αυτό συνεπάγεται, παρότι το προαναφερθέν εκλογικό σύστημα ισχύει στην εκλογή των τοπικών οργανώσεων του κόμματος και λειτουργεί έτσι από χρόνια.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα