24.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤα εύσημα στη δημοτική αρχή Μπουρνούς για την ανακύκλωση… Σοβαρά;

Τα εύσημα στη δημοτική αρχή Μπουρνούς για την ανακύκλωση… Σοβαρά;

Η δημοτική αρχή Μπουρνούς επαίρεται ότι παίρνει τα εύσημα για την επιτυχημένη πορεία της ανακύκλωσης στο δήμο. Άραγε από πού προέρχονται τα εύσημα αυτά; Απ’ την φιλική προς το πρόσωπό του διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής;

Γιατί στη συνείδηση των πολιτών που βιώνουν κάθε τόσο την αποκομιδή των μπλε κάδων, όπου οι ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι πετούν τ’ ανακυκλώσιμα υλικά, από τ’ απορριμματοφόρα σκουπιδιών του δήμου, αυτή η τακτική της δημοτικής αρχής Μπουρνούς κάθε άλλο παρά φιλική προς την ανακύκλωση είναι.

Πολλοί και πολλές φορές έχουν γράψει για την κακή αυτή συνήθεια της δημοτικής αρχής στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύοντας με φωτογραφίες των απορριμματοφόρων να παίρνουν το περιεχόμενο των μπλε κάδων μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια. Ακόμα κι η δημοτική σύμβουλος ελάσσονος μειοψηφίας κα Αραπκιλή-Βιάδη είχε προ καιρού δημοσιοποιήσει σχετικές φωτογραφίες του «εγκλήματος» κι είχε προπηλακιστεί γι’ αυτό.

Ψάχνοντας το θέμα κι έχοντας αρκετές αξιόπιστες πληροφορίες μπορούμε να πούμε ότι τ’ απορριμματοφόρα σκουπιδιών σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο μαζεύουν το περιεχόμενο των μπλε κάδων από κεντρικά σημεία του δήμου, για να μην φαίνονται τίγκα στ’ ανακυκλώσιμα και θολώσει η εικόνα της καθαρής πόλης για την οποία κομπάζει η δημοτική αρχή Μπουρνούς. Εφαρμόζει απλά την λαϊκή ρήση «όσα βλέπει η πεθερά», ενώ η ανακύκλωση πάει κατά… χωματερή μεριά.

Ευχόμαστε με την αλλαγή αντιδημάρχου καθαριότητας η κατάσταση επί του συγκεκριμένου να βελτιωθεί ώστε να μην απογοητεύονται οι πολίτες και φτάσουν στο σημείο να ρίχνουν από μόνοι τους τ’ ανακυκλώσιμα στους πράσινους κάδους με τ’ άλλα σκουπίδια.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα