22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤι κάνει ο δήμαρχος Ρ-Π όταν αλμυρίκια εμποδίζουν τη θέα του γραφείου...

Τι κάνει ο δήμαρχος Ρ-Π όταν αλμυρίκια εμποδίζουν τη θέα του γραφείου του; Τα κόβει!

Στην χερσαία ζώνη του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας υπάρχει μια συστάδα από αλμυρίκια και φοινικοειδή που σχηματίζουν ένα μικρό αλσάκι ακριβώς απέναντι απ’ το Δημαρχείο Ραφήνας.

Για κακή τους τύχη τα αλμυρίκια φουντώνουν εμποδίζοντας τη θέα του δημαρχιακού γραφείου. Επειδή λοιπόν ο δήμαρχος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς να βλέπει το γαλάζιο του Ευβοϊκού, αποφάσισε να δώσει εντολή να κοπούν, επιλεκτικά μάλιστα όπως φαίνεται στην εικόνα, τα δέντρα που του κόβουν τη θέα παρότι δεν είναι δικής του δικαιοδοσίας κάτι τέτοιο.

Για κακή του τύχη βέβαια η Δ.Σ. του ΟΛΡ είχε στείλει έγγραφο στο δασαρχείο να κάνει αυτοψία στο χώρο ώστε στη συνέχεια να κλαδευτούν με τη βούλα νομιμότητας τα αλμυρίκια. Όταν έφτασε ο δασάρχης έκπληκτος διαπίστωσε ότι τα δέντρα είχαν πετσοκοπεί και ζήτησε εξηγήσεις απ’ την διευθύνουσα του Οργανισμού η οποία δεν είχε ιδέα για το γεγονός.

Έτσι απευθύνθηκε στο δήμαρχο να ρωτήσει τι έγινε με τα δέντρα κι εκείνος της απάντησε ότι τα έκοψε επειδή εμπόδιζαν τη… θέα απ’ το γραφείο του.

Για πολλοστή φορά ο δήμαρχος πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, αφού υπέπεσε σε δύο παραβάσεις η πρώτη ότι μπήκε σε ξένο χωράφι (χερσαία ζώνη λιμένος) κι η δεύτερη και πιο σημαντική ότι έκοψε τα αλμυρίκια χωρίς να πάρει άδεια απ’ το δασαρχείο.

Άντε τώρα να ζητήσει υπακοή απ’ τους πολίτες, τους οποίους ωστόσο φορτώνει με πρόστιμα για τα κλαδιά που εναποθέτουν στα πεζοδρόμια, αν και είναι υποχρέωση του δήμου να τα μαζεύει, άσχετα ότι έχει αποφασίσει η αποκομιδή τους να γίνεται με την καταβολή αδρής αμοιβής μάλιστα.

Αυτά συμβαίνουν εν Ραφήνα και τρίζουν τα κόκκαλα του νόμου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα