23.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤο παρασκήνιο της απόφασης για rapid test στις εκκλησίες

Το παρασκήνιο της απόφασης για rapid test στις εκκλησίες

Το έντονο παρασκήνιο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εκκλησία, ώστε να φτάσουμε στην απόφαση να προσέρχονται οι πιστοί με rapid test στον εκκλησιασμό έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η μη πρόβλεψη rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων πιστών στις εκκλησίες, στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, είχε φέρει αναταράξεις, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αναζητήσει μια στρατηγική εξόδου από αυτή την κατάσταση.

Έτσι, το θέμα συζητήθηκε σήμερα το πρωί στο Μεγάρου Μαξίμου. Αμέσως μετά, γύρω στις 09:30, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης,  ανέλαβε να επικοινωνήσει με την Αρχιεπισκοπή, προκειμένου να βρεθεί μια λύση που θα ήταν ρεαλιστική και εφαρμόσιμη.

Η ενεργοποίηση της Αρχιεπισκοπής ήταν σημαντική και κάπως έτσι, στη 1 το μεσημέρι, εξεδόθη η εγκύκλιος από τον Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, έστω και αν η Σύνοδος είχε συνεδριάσει χθες χωρίς να θίξει το ζήτημα.

«Άλλωστε, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την αρχή της πανδημίας έχει βάλει πλάτη στην πολιτεία, σε μια σειρά ζητημάτων, προτάσσοντας πάντα την επιστήμη. Ο ίδιος, δε, πολλές φορές έχει μιλήσει για την αξία του εμβολιασμού» τόνισε Γ. Ευγενίδης στο δελτίο του Star.

in.gr

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα