27.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΖητάτε πληροφορίες από υπεύθυνο φορέα για μετάβαση σε προγραμματισμένο ραντεβού με κρατική...

Ζητάτε πληροφορίες από υπεύθυνο φορέα για μετάβαση σε προγραμματισμένο ραντεβού με κρατική υπηρεσία; Ξεχάστε το…

Αν τύχει η μόνιμη διαμονή σας να βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά απ’ την κρατική υπηρεσία με την οποία έχετε κλείσει προγραμματισμένο ραντεβού τηλεφωνικά, οπότε δεν έχετε κάτι χειροπιαστό να δείξετε σε πιθανό έλεγχο, αν επιπλέον θέλετε να μάθετε με ποιο κωδικό θα μετακινηθείτε για την συγκεκριμένη αιτία και θέλετε να επικοινωνήσετε με κάποιον υπεύθυνο φορέα για να πάρετε ασφαλή πληροφόρηση, δυστυχώς αποτύχατε.

Εν Ελλάδι δεν υπάρχει ένα τηλέφωνο, που επιπροσθέτως ν’ απαντά, ώστε να σας δώσει τις πληροφορίες που αναζητάτε συνολικά. Υπάρχει τηλέφωνο της πολιτικής προστασίας 2131510100, που αν πετύχετε να σας απαντήσει – ιδίως αν είναι Κυριακή και το ραντεβού σας είναι για την επομένη – πιθανότερο να κερδίσετε τον πρώτο αριθμό του λαχείου, παρά να απαντηθεί η κλήση σας.

Στο διαδίκτυο υπηρεσία που να δίνει απαντήσεις σε συνολικά ερωτήματα π.χ. έχω προγραμματισμένο τηλεφωνικό ραντεβού με τον Χ φορέα, τι κωδικό θα χρησιμοποιήσω; Επί προσθέτως πως θ’ αποδείξω που πάω αφού δεν έχω έγγραφη ή διαδικτυακή επιβεβαίωση του προορισμού μου; Μπορώ να γράψω την αιτία μετακίνησης στον τάδε φορέα στο SMS μετακίνησης; Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω χαρτί όπως λέγεται: “γράψε σ’ ένα χαρτί που πας και γιατί”. Έλεος! Ζούμε ή δεν ζούμε την ψηφιακή επανάσταση;

Μήπως ο κος Πιερρακάκης που έχει κάνει σημαντική δουλειά στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα; Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που δεν θέλουν να μετακινούνται εν μέσω κορωνοϊού αναίτια κι όταν προκύψει αναγκαία μετακίνησή τους και μάλιστα πολύ μακριά απ’ την μόνιμη κατοικία τους θέλουν να αισθάνονται απόλυτα κατοχυρωμένοι ότι: πρώτον δεν θα πάρουν πρόστιμο, που εκ των υστέρων θα απαλλαγούν οπωσδήποτε και δεύτερον ότι νόμιμα μετακινούνται.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα