Mε 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες, σύμφωνα με τα βραβεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας.
Στην Περιφέρεια Αττικής 15 παραλίες με “Γαλάζια Σημαία”
Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος
Διασταύρωση
Λίμνη
Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
Αυλάκι
Δήμος Λαυρεωτικής
Λιμανάκι Δασκαλειό Κερατέας
Δήμος Σαρωνικού
Μαύρο Λιθάρι/EverEden Beach
Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis
Βάρκιζα
Βούλα Α
Βουλιαγμένη
Δήμος Γλυφάδας
Γλυφάδα
Γλυφάδα Α
Γλυφάδα Β
Δήμος Αίγινας
Αγ. Μαρίνα
Δήμος Πόρου
Ασκέλι/Νέα Αίγλη
Δήμος Κυθήρων
Καψάλι
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 49 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών.
Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 4.040 ακτές, 707 μαρίνες και 78 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.
Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», έγινε φέτος διαδικτυακά, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού. Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό:
Ο Υπουργός Τουρισμού, κος Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Κώστας Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κος Κωνσταντίνος Αραβώσης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κος Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κος Γρηγόρης Τάσιος, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κος Γιώργος Βερνίκος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος, κος Σταύρος Κατσικάδης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός.
Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την λίστα με τις 545 παραλίες





