20 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΜΠΑ ΜΕ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΜΠΑ ΜΕ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Γίνεται να ξεχάσει κανείς τις ομηρικές μάχες στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του παλιού δήμου Παλλήνης επί  Κωνσταντά σχετικά με την αξιοποίηση του κτήματος Καμπά και τις αντιδράσεις στα σχέδια της ιδιοκτήτριας εταιρείας REDS απ’ το σύλλογο ΦΕΣ Η ΚΑΝΤΖΑ;

Γίνεται να ξεχαστεί η απόφαση του ΣτΕ υπέρ της εταιρείας, όταν την έσυρε στα δικαστήρια ο προαναφερόμενος σύλλογος; Γίνεται να ξεχαστούν οι θετικές παρεμβάσεις Κωνσταντά στο σχεδιασμό του project της εταιρείας υπέρ του κοινωνικού συνόλου; Αυτά για το τότε!

Σήμερα η εταιρεία REDS ετοιμάζεται να προχωρήσει ένα ακόμα εμπορικό κέντρο, μετά την πώληση της κερδοφόρας επένδυσής της στο SMART PARK στη Γιαλού Σπάτων και μετά την καταβολή κοντά στα 5 εκ. ευρώ που κέρδισε με δικαστική απόφαση απ’ το καλλικρατικό δήμο Παλλήνης.

Ας δούμε όμως το ιστορικό που έφερε το δυσμενές για το δημοτικό κορβανά αποτέλεσμα, με τα μείον 5 εκ. ευρώ που θα τον γονατίσει ακόμα περισσότερο και μάλιστα σε τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Όσες περιβαλλοντικές βελτιώσεις υπέρ της τοπικής κοινωνίας πέτυχε ο πρώην δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάς  έμειναν δυστυχώς στα λόγια και τις υποσχέσεις, χωρίς χαρτιά ώστε να κατοχυρωθούν. 

Ακολούθησε δικαστική διαμάχη μεταξύ REDS και δήμου Παλλήνης όπου, όπως ευρέως διαδίδεται στην περιοχή, αδικαιολόγητη ολιγωρία είχε ως αποτέλεσμα τη δικαίωση της εταιρείας και την καταχώρηση υπέρ αυτής κοντά στα 5 εκ. ευρώ που ο δήμος Παλλήνης θα πρέπει να της καταβάλλει.

Έτσι η REDS θα προχωρήσει τα σχέδιά της, φανταζόμαστε όπως η ίδια επιθυμεί και μάλιστα με ένα διόλου ευκαταφρόνητο μπόνους απ’ τον δημοτικό κορβανά.

Με όλα τα προαναφερόμενα γεννάτε το εύλογο ερώτημα! Κερδίζει ή χάνει όποιος προβάλει ένα στείρο ΟΧΙ σε κάθε επενδυτικό σχέδιο;

Η περίπτωση REDS, που μετά το μπλοκάρισμα των σχεδίων της για το κτήμα Καμπά, προχώρησε και ολοκλήρωσε το γνωστό πλέον SMART PARK και σήμερα φαίνεται ότι κινείται προς την ολοκλήρωση και του εμπορικού κέντρου στο κτήμα Καμπά, μάλλον πείθει ότι όποιος (τοπικές κοινωνίες που αρνούνται τα πάντα)  ψάχνει τα πολλά χάνει και τα λίγα. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα