21.5 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ 2016

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ 2016

Να ‘μαστε λοιπόν  παραμονή πρωτοχρονιάς με το 2016 να παραχωρεί τη θέση του στο 2017! Σύμφωνα με τη φίλη μου τη Χρυσάνθη, συνταξιούχο με πετσοκομμένη την αξιοπρεπέστατη μέχρι προ ετών σύνταξή της, το 7 είναι τυχερός αριθμός, οπότε ίσως το 2017 φέρει κάτι καλύτερο, όχι βέβαια στο πολύπαθο λαό, αλλά τουλάχιστον στη χειμαζόμενη πατρίδα.

Συμφώνησα μαζί της, αν και για μένα τυχερός αριθμός είναι το 9, περισσότερο για να διατηρήσουμε μια νότα αισιοδοξίας κι ελπίδας,  ώστε να μη μας καταπιεί η κατάθλιψη που φέρνουν οι νέοι φόροι, ο επανυπολογισμός των συντάξεων και τόσα άλλα δυσοίωνα.

Όπως και να το κάνουμε φίλες/οι έχουμε πια βαρεθεί να περπατάμε στα τυφλά χωρίς να ξέρουμε που θα μας βγάλει. Η ζωή τραβά την ανηφόρα όπως τραγούδησε ο Μίκης, αλλά που οδηγεί άραγε αυτή η ανηφόρα; Σε χαραμάδα φωτός ή σε πιο βαθύ σκοτάδι;

Αυτές οι σκέψεις τριβελίζουν το μυαλό μου, ενώ αποχαιρετάμε ένα ακόμα δύσκολο χρόνο. Προσπαθώντας ν’ ανασύρω την ελπίδα που έχει σφηνώσει στον πάτο του κουτιού της Πανδώρας, σας εύχομαι Καλή Χρονιά!

Μακάρι το 2017 να αποδειχτεί τυχερό όπως προφήτευσε η καλή μου φίλη, η Χρυσάνθη!   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα