17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Με απεγνωσμένες προσπάθειες να κρατήσουν την καρέκλα, περιορίζουν και ορίζουν ως “ρεύματα ιδεών” τις τάσεις του προηγούμενου συνεδρίου.

“Και τι θα γίνει αν τα ρεύματα αυτά επηρεάζουν?” ρωτάει ο δημοσιογράφος…

“Θα κλείνουμε το παράθυρο που δημιουργεί το ρεύμα” απαντάω εγώ δεδομένης της σιωπής του συντρόφου…

Η πίεση από τους εξωτερικούς παράγοντες, η ζάλη και η ηδονή της εξουσίας μετά από άπειρα χρόνια αντιπολίτευσης, η αμετροέπεια, η ανικανότητα διαχείρισης λόγω απειρίας και μη ανοίγματος στην κοινωνία, λόγω ανυπαρξίας πλήθους στελεχών, οδηγεί μέρα με την μέρα στο χάος, στο σπιράλ θανάτου.

Η σημερινή κυβέρνηση δείχνει αφοπλισμένη από την ίδια της την πολιτική, από τις φρούδες ελπίδες που απλόχερα χάρισε στους ψηφοφόρους της, από το γεγονός ότι επέλεξε να ασκήσει πολιτικές που καταδίκαζε στο παρελθόν. Μία γάτα που μέσα σε παραλήρημα κυνηγάει την ουρά της μέχρι να πέσει κάτω μισοπεθαμένη.

Το μοναδικό όπλο που της έμεινε στο χέρι είναι η μάχη κατά της διαφθοράς, το ηθικό πλεονέκτημα. Οι σφαίρες στον γεμιστήρα όμως άδειασαν πυροβολώντας τον Καλογρίτσα, τις λίστες των ληστών, την τράπεζα Αττικής τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ και νυν Υπουργό. Έχει μείνει μόνο η σφαίρα στην θαλάμη. Όταν είσαι στριμωγμένος και έχεις μόνο τη σφαίρα στην θαλάμη σου περνάνε τρελές σκέψεις από το μυαλό.

Δυστυχώς οι εμμονές του εμφυλίου υποβόσκουν στο μυαλό πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάρα της φυλής μας. Η διχόνοια. Τι άθλους πετύχαμε σαν έθνος όποτε είμασταν ένα. Πόσο πολιτισμό απλόχερα χαρίσαμε στην ανθρωπότητα. Η εκπαίδευση όμως δεν βοηθάει στην ομαδική δουλειά, στην συνεργασία. Από τις μικρές τάξεις μαθαίνουμε να λειτουργούμε σαν μονάδες. Να κρύβουμε το γραπτό μας από τον διπλανό μας. Πόσο λάθος είναι όλα αυτά. Πόσο εγκληματούμε κατά των παιδιών μας, κατά του έθνους.

Η λέξη έθνος έγινε βρισιά. Εθνικιστής ίσον εγκληματίας. Φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι γνωστοί απίστευτοι τύποι που καταπάτησαν το οικόπεδο του εθνικισμού, διέπραξαν εγκλήματα και 10 μέρες πριν τις εκλογές ανέλαβαν και την πολιτική ευθύνη. Γελάνε και τα τσιμέντα. Κάποιοι λίγοι ξεχωρίσουν τα γεγονότα. Οι πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι βλέπουν. Έτσι προχωράει ο φασισμός.

Ο φασισμός δεν έχει χρώμα. Υπήρξε δεξιός, μεταλλάχθηκε σε σοσιαλιστής. Σήμερα κατάντησε αριστερός. Γιατί έτσι πρέπει. Γιατί η αριστερά πρέπει να θαφτεί για τα επόμενα 100 χρόνια δεδομένης της επαναστατικής φύσης της και της εξ ορισμού αντίθεσής της με τον καπιταλισμό που κυβερνάει τον πλανήτη.

Η χώρα θα ανακάμψει μόνο μέσα από την φιλοσοφία, την κοινωνική και πολιτιστική ομοψυχία, την αποστροφή στο εγγύς παρελθόν και τις πρακτικές του και με τόλμη για αντίθεση με τις δομές του καπιταλισμού που τον καθιστούν καταστροφικό, ιδιαίτερα την απληστία.

Η ελπίδα είναι πάντα ζωντανή, όσο θα γεννιούνται παιδιά και το γέλιο τους θα πάλλεται στην ατμόσφαιρα.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα