24.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΣ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΣ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Σε απώλεια σημαντικών εσόδων αλλά και θέσεων εργασίας, οδηγούν οι πολλαπλές καθυστερήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων, στην υλοποίηση και ανάπτυξη του προγράμματος του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις τόσο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, όσο και του Υπουργείου Υγείας, σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής κ. Γεωργίου Βλάχου, ακόμη δεν έχει εκδοθεί η νέα ΚΥΑ βάση της οποίας θα ρυθμίζονται λεπτομερώς οι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης του ιατρικού τουρισμού, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης των ιατρικών παρόχων κατά τα διεθνή πρότυπα για τον ιατρικό τουρισμό.

Απόρροια της συγκεκριμένης κατάστασης, τονίζει ο κ. Βλάχος, είναι η Ελληνική οικονομία να μην επωφελείται από τα σημαντικότατα πλεονεκτήματα -σε αναπτυξιακό, εργασιακό, επιστημονικό αλλά και οικονομικό επίπεδο- της αξιοποίησης του ιατρικού τουρισμού, αποτυγχάνοντας παράλληλα να αντλήσει σημαντικά κεφάλαια από μια συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει η Κυβέρνηση να κινηθεί άμεσα στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου πλαισίου λειτουργίας του ιατρικού τουρισμού, το οποίο θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

*Η ερώτηση του κ. Βλάχου καθώς και οι απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων δίνονται στον παρακάτω σύνδεσμο:

(http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=464795ca-665e-4b82-ae7d-a5d9014fa27a

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα