16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ: «2,1 ΤΟΝΟΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ: «2,1 ΤΟΝΟΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ»

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις συνομιλίες του κ. Καμμένου με ισοβίτη έμπορο ναρκωτικών, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς τόνισε ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι συνδυασμός  τηλεοπτικών σειρών όπως το “House of Cards” και το “Narcos” με τον Πάμπλο Εσκομπάρ, αλλά δυστυχώς όμως τα βλέπουμε στην πολιτική σκηνή.

Ο κ. Μαυρωτάς απηύθυνε προς την εθνική αντιπροσωπεία μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων όπως γιατί άραγε κάλεσε 12 φορές ο κ. Καμμένος τον ισοβίτη για την υπόθεση 2,1 τόνων ηρωίνης, πως υπάρχουν τηλέφωνα στη φυλακή και επικοινωνούν οι κρατούμενοι με δημοσιογράφους και Υπουργούς και τελικά δεν υπάρχουν κατάλληλες υπηρεσίες ώστε να εμπλέκεται στην υπόθεση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας;

Χαρακτήρισε όλη αυτήν την εμπλοκή ξεκάθαρα παραθεσμική η οποία συνιστά απιστία στη διάκριση των εξουσιών με βάση το Σύνταγμα ενώ υποστήριξε πως αν δεν έχει τίποτε να φοβηθεί ο κ. Καμμένος ας δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο των συνομιλιών του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επικαλούμενος την αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν στα μεγάλα αλλά διαφωνούν στα μικρά. Επ’ αυτού ο βουλευτής του Ποταμιού αναρωτήθηκε “τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μικρά για εσάς”, όπως η ιθαγένεια, το Τέμενος, το σύμφωνο συμβίωσης, η αποτέφρωση και το επερχόμενο νομοσχέδιο για το θέμα της ταυτότητας φύλου; Προφανώς, σημείωσε χαρακτηριστικά, τα δικαιώματα είναι τόσο χαμηλά στην αξιακή κλίματα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κλείνετε τα μάτια και να κάνετε γαργάρα μπροστά στην παραμονή στην εξουσία.

Κλείνοντας την ομιλία του απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι με το να μη ψηφίσουν σήμερα τη διερεύνηση τέτοιων πρακτικών παρακράτους και υποκόσμου δείχνουν ότι έχουν εγκλωβιστεί στο δίλημμα «Ή η αρχή (η εξουσία δηλαδή) ή οι αρχές σας», και είναι φανερό ότι η επιλογή σας είναι το πρώτο. Καταλήγοντας είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως «…έχετε βάλει τόσο πολύ νερό στις αρχές σας που βλέπω να βουλιάζουν σαν την Αγία Ζώνη ΙΙ και να κηλιδώνουν την αριστερή Ριβιέρα των ιδεών σας».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα