15.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ: ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΦΥ

Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ: ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΦΥ

Από τη στιγμή που το ΠΕΔΥ / Κ.Υ. Ραφήνας εντάχτηκε σε 24ωρη λειτουργία και μάλιστα με αυξημένη εφημερία από Παρασκευή έως Δευτέρα και όλες τις αργίες, ως ένα διαδικτυακό Μέσο Ενημέρωσης που προέβαλλε πάντα τις παρεχόμενες υπηρεσίες του εν λόγω κέντρου, δεχόμεθα κατά καιρούς την ευαρέσκεια των συμπολιτών μας που έτυχαν ιατρικών υπηρεσιών στο εν λόγω κέντρο που κυριολεκτικά τους έσωσαν τη ζωή.

Μέχρι τώρα δεν είχαμε κάνει καμιά αναφορά στα όσα προσωπικά μας λένε για το επίπεδο παροχών υγείας σ’ ένα κτιριακό συγκρότημα υψηλών προδιαγραφών, με άρτια οργάνωση που αποτελεί σημείο αναφοράς για τις μονάδες ΠΦΥ, αντιμετωπίζοντας υπεύθυνα κάθε επείγον περιστατικό.

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο συνέβησαν αρκετά πολύ σοβαρά περιστατικά, κυρίως καρδιολογικά, που όχι μόνο αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς πριν την διακομιδή τους σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), αλλά σε μια πολύ πρόσφατη περίπτωση επανέφεραν ασθενή που «ευτυχώς» έπαθε ανακοπή πριν αναχωρήσει το ασθενοφόρο που κλήθηκε για την διακομιδή του σε μονάδα.

Ήταν δύο το μεσημέρι όταν έφτασε στο Κ.Υ. Ραφήνας ένα ανδρόγυνο με τον άντρα να αισθάνεται άσχημα. Οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν βαρύ καρδιολογικό πρόβλημα, οπότε ο ασθενής ετοιμάστηκε για εισαγωγή σε αιμοδυναμική μονάδα κεντρικού νοσοκομείου, ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο για την διακομιδή του.

Ωστόσο μόλις ο ασθενής επιβιβάστηκε με φορείο στο ασθενοφόρο έπαθε ανακοπή, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί ξανά στα επείγοντα. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των δύο καρδιολόγων του Κ.Υ., Χρυσούλας Πατσά και Παναγιώτη Πελώνη, οι οποίοι έπεσαν πάνω του και κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Μάλιστα η κ. Πατσά λόγω του πολύ σοβαρού περιστατικού συνόδευσε η ίδια τον ασθενή με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, παρότι ως ορίζεται οι διακομιδές συνοδεύονται από ειδικευόμενο γιατρό. 

Σ’ αυτή τη περίπτωση  δε μπορούμε παρά να αναφέρουμε ότι η διάσωση του ασθενή στο Κ.Υ. Ραφήνας έγινε χάρη στην άρτια επιστημονικά, αντιμετώπιση του περιστατικού, τον συντονισμό και την άψογη συνεργασία του συνόλου των εμπλεκομένων ιατρών και νοσηλευτών.

Κι επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει όχι μόνο να αναφέρουμε το γεγονός, αλλά να  εξάρουμε την άριστη συνεργασία της ομάδας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αναφέροντας τα ονόματα όλων όσων συνετέλεσαν στην επίτευξη του αίσιου αποτελέσματος, αφού ο ασθενής μετά την αγγειοπλαστική στην οποία υποβλήθηκε χαίρει άκρας υγείας.

Εκτός των καρδιολόγων Χ. Πατσά και Π. Πελώνη που αναφέρθηκαν ήδη πιο πάνω, την ομάδα διάσωσης πλαισίωναν ο Γενικός ιατρός Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος με το ειδικευόμενο Γενικής ιατρικής Ιωάννη Γενάργυρο κι οι νοσηλεύτριες Αρετή Κανάτα και Μαρία Μπανάβελου.

Άλλη μια περίπτωση λίγο μόλις χρόνο πριν  

Άξιο αναφοράς στην κοινοποίηση του άρθρου μας ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΤΟ ΠΕΔΥ / Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ στη σελίδα μας στο FB, το σχόλιο που με έκπληξη διαβάσαμε μια ακόμα περίπτωση που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στο Κ.Υ. Ραφήνας και το μεταφέρουμε:

Θανος Γιουλα Γρηγορίου Θελω να επιβεβαιωσω τις αριστες υπηρεσιες που προσφερει με το εξαιρετο επιστημονικο και νοσηλευτικο προσωπικο. Την 18η Αυγουστου τα μεσανυχτα το επισκεφθηκα και χαρις της εγκαιρης γνωματευσης του καρδιολογου ιατρου και την μεταφορα μου στο Ν.Ε.Ε.Σταυρου απεφυγα τα χειροτερα.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα