26.1 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΤΑΜΩΜΑ»

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΤΑΜΩΜΑ»

Με την ευχή και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης-φεστιβάλ «Ελλήνων Αντάμωμα», στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Σείριος στις  28/03/15, η οποία θα διαρκέσει έως τις 5/04/15. Στο πλαίσιο των εγκαινίων συμμετείχαν εθελοντικά σύλλογοι, τοπικά καλλιτεχνικά, χορευτικά συγκροτήματα, παρουσιάζοντας παράλληλα παραδοσιακές φορεσιές και χορούς από όλη την Ελλάδα.

Στόχος της έκθεσης είναι η υποστήριξη και η προβολή της ελληνικής παραδοσιακής παραγωγής, της ελληνικής επιχειρηματικότητας και αγροτικής ανάπτυξης, προκειμένου να παρουσιάσει στο κοινό τους κλάδους που σχετίζονται με παραδοσιακά προϊόντα, αγροτικά προϊόντα και εξοπλισμό, είδη λαϊκής τέχνης, χειροτεχνίας και οικοτεχνίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή καινοτομιών.

Στη φωτογραφία (από δεξιά προς αριστερά): ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πάσης Ελλάδος ο Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμος, o υπεύθυνος διοργάνωσης της έκθεσης, κ. Βασιλάκος Παναγιώτης και η πρόεδρος Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών Βόρειας Αττικής «Η Αγία Σοφία», Δέσποινα Αφεντούλη.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα