17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΥ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΥ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Όλοι εμείς που αναγκαστικά μείναμε χωρίς δικαίωμα σε διακοπές, αφού οι αναρίθμητοι φόροι-βδέλλες κάνουν αφαίμαξη του πενιχρού εισοδήματος μας, (όσων έχουν ακόμα κάποιο εισόδημα). 

Όλοι εμείς που βλέπουμε τα τρένα, τα πλοία, τ’ αυτοκίνητα, τ’ αεροπλάνα να περνούν για τόπους διακοπών χωρίς εμάς.

Όλοι εμείς που κάνουμε ‘’διακοπές’’ στα παγκάκια των αλσυλλίων και των παραλιών, αν τυχαίνει να ζούμε σε παραθαλάσσιες περιοχές, κρατώντας το πολύ-πολύ ένα χωνάκι παγωτό ή ένα σουβλάκι στο χέρι.

Ανήκουμε αγαπητοί συν-Έλληνες στην ωραία παρέα της πάλαι ποτέ μεσαίας τάξης, η οποία σηκώνει το ζυγό όλων αυτών που ξεζούμισαν και συνεχίζουν να ξεζουμίζουν τον δημόσιο κορβανά.

Ανήκουμε αγαπητοί συν-Έλληνες στην ωραία παρέα, αυτών που δεν δικαιούνται καν κοινωνικό τουρισμό λόγω…περιουσίας. Μάλιστα! Λόγω περιουσίας, ακόμα κι αν κάποιοι έχουν ένα και μοναδικό σπίτι που τυχαίνει να βρίσκεται σε περιοχή με υψηλή αντικειμενική αξία στο παρελθόν (κόψε τοίχους και φάε).

Ανήκουμε αγαπητοί συν-Έλληνες στους ωραίους τύπους με τους ανύπαρκτους ή πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις. Στους πάλαι ποτέ μικρομεσσαίους που αποτελούσαμε το οξυγόνο της ελληνικής οικονομίας.

Ανήκουμε αγαπητοί συν-Έλληνες στους ωραίους τύπους που πάντα πληρώναμε τους φόρους και τα ασφαλιστικά ταμεία μας και εξακολουθούμε να το κάνουμε εξανεμίζοντας και το λιγοστό κομπόδεμα που ίσως υπήρχε για τα δύσκολα, βρε αδελφέ!  

Ανήκουμε αγαπητοί συν-Έλληνες στους ωραίους τύπους της νέας γενιάς με τα πολλά προσόντα που ξενιτευόμαστε και χαρίζουμε τον πλούτο του μυαλού μας προς ευδαιμονία άλλων λαών και ανθρώπων.

Ανήκουμε αγαπητοί συν-Έλληνες στους ωραίους τύπους των συνταξιούχων που σήμερα στηρίζουν όσο και όπως μπορούν τα άνεργα παιδιά κι εγγόνια τους.

Ανήκουμε αγαπητοί συν-Έλληνες στους ωραίους τύπους που θέλουν οπωσδήποτε να εξουδετερώσουν. Που θέλουν να πεθάνουν για να κερδίσουν κι αυτές τις συντάξεις πείνας που δίνουν.

Τίποτε όμως δεν μπορεί να λυγίσει τον Έλληνα, που έχει μάθει παρά τα δεινά να προχωρά προς τη δόξα ξανά.

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι! Θ’ αντέξουμε! Ψηλά το κεφάλι!

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα