16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ 1Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΥΠΕ)

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ 1Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΥΠΕ)

Αλλαγές είχαμε στο υπουργείο υγείας με τον κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη να μετακομίζει στη Γενική Γραμματεία του  υπουργείου Υγείας και τη θέση του ως διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) να αναλαμβάνει ο οδοντίατρος κ. Σταύρος Πεντέας.

Ο κ. Πεντέας υπήρξε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου. Ως κομματικό στέλεχος της ΝΔ, επί υπουργίας Αβραμόπουλου είχε διατελέσει ξανά διοικητής στην 1η  ΥΠΕ, ενώ κατά το παρελθόν είχε διατελέσει στέλεχος των υγειονομικών υπηρεσιών και στη Δυτική Ελλάδα.

Ο διορισμός του εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ωστόσο οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης που δεν τον ψήφισαν, το έκαναν για λόγους αρχής των κομμάτων τους και όχι, όπως είπαν, γιατί είχαν κάτι επιλήψιμο να του επισύρουν.

Άλλωστε οι εισηγήσεις που έκαναν ήταν θετικές για το πρόσωπό του, με μόνο θολό σημείο την φράση του στο παρελθόν ως εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας  σχετικά με το νοσοκομείο Άρτας ‘’ας το κλείσουν’’ (το νοσοκομείο).

Ο κ. Πεντέας όταν αναφέρθηκε απ’ τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ η εν λόγω φράση, έδωσε κάποιες εκ των υστέρων εξηγήσεις που έγιναν δεκτές.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα