17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το Βρετανικό Συμβούλιο και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, σε συνεργασία με το τοπικό Αθλητικό Σωματείο Στίβου Ποσειδώνα επιχειρούν να υλοποιήσουν στο Δήμο μας  το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα».

Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ & ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων και όλων των τάξεων των Γυμνασίων (ηλικίας 10-15 ετών) και έχει ως στόχο του να αναδείξει τα ιδανικά που πρεσβεύει η Ολυμπιακή Ιδέα όπως η ισότητα, η αποδοχή της διαφορετικότητας, ο σεβασμός και η καλύτερη κατανόηση μεταξύ των μονάδων και των κοινωνιών.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιλαμβάνει σεμινάρια σε σχολεία, που έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς εκπαιδευτές του Βρετανικού Συμβουλίου, με τη χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων και δραστηριοτήτων, που στοχεύουν στη διαδραστική συμμετοχή των μαθητών, ενώ συμμετέχουν μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς  καλωσορίζει αυτή την πρωτοβουλία του Προέδρου του Ποσειδώνα κου Γιάννη Παπαϊωάννου και της Αντιπροέδρου και Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας κας Σοφίας Παπαδοπούλου και δεσμεύεται ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός  στην υλοποίηση του προγράμματος και κοντά στη νέα γενιά. Για το λόγο αυτό και σε συνεργασία με τον Α.Σ. Ποσειδώνα προτρέπει  όλα τα δημοτικά σχολεία και τα Γυμνάσια της περιοχής να συμμετάσχουν.

Στα πλαίσια του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί ο σχολικός διαγωνισμός «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό». Η υποβολή των συμμετοχών στο διαγωνισμό έχει ξεκινήσει ήδη και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, ενώ η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη. Το σχολείο της ομάδας που θα νικήσει θα κερδίσει έναν πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό τάξης, για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στο Δήμο μας αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο 2ο δημοτικό σχολείο Λαυρίου.  

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα