20.1 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΝΑΥΠΗΓΟ-ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΛΑ.Ε.

ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΝΑΥΠΗΓΟ-ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΛΑ.Ε.

«Η δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα ναυπηγο-επισκευαστικής βιομηχανίας, βασικός μοχλός ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, για μείωση της ανεργίας, στην ευρύτερη περιοχή Πειραιά-Σαλαμίνας-Περάματος-Ελευσίνας»

Ο Γιάννης Τόλιος, υποψήφιος βουλευτής της «Λαϊκής Ενότητας» στη Β’ Αθήνας, μιλώντας σε συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία της Σαλαμίνας, τόνισε ότι η ψήφος του ελληνικού λαού στις ερχόμενες εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, γιατί θα καθορίσει την εφαρμογή ή μη του νέου Μνημονίου, που υπέγραψε δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την υποστήριξη της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και «Ποτάμι», σε αντίθεση με το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.

Η «ισχυρή εντολή» που ζητάει σήμερα ο κ. Τσίπρας, δεν είναι για να προστατεύσει το λαϊκό εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, την ανάπτυξη με ρευστότητας στις ΜμΕ, αλλά να περικόψει μισθούς και συντάξεις, να αυξήσει τα φορολογικά βάρη, να περικόψει κοινωνικές δαπάνες και να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία χάριν των δανειστών.

Η απάντηση πρέπει να είναι καθαρή. Αποδοκιμασία των παλαιών και νέων κομμάτων του μνημονιακού τόξου. Αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Ενότητας» η οποία αγωνίζεται με συνέπεια, αξιοπιστία και ανιδιοτέλεια για την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, τη στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης, μείωση της ανεργίας, κ.α.

Ειδικότερα για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής «Πειραιά-Σαλαμίνας-Περάματος-Ελευσίνας» η «Λαϊκή Ενότητα» προτείνει τη δημιουργία «Ενιαίου δημόσιου φορέα Ναυπηγο-Επισκευαστικής Βιομηχανίας» και την ένταξη όλων των δραστηριοτήτων και φορέων της περιοχής (ναυπηγείων Σκαραμαγκά-Ελευσίνας, ΟΛΠ, Ν/Ε-Ζώνη Περάματος, ναυπηγικές μονάδες Σαλαμίνας, κ.α.), σε ένα ενιαίο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, με ανάπτυξη παράλληλων δραστηριοτήτων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αύξησης εισοδήματος και αναβάθμισης της περιοχής.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα