22.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση με παράλληλο απολογισμό της 4ετούς θητείας του ως πρόεδρος  της ΔΕΥΑΤΗΛ, ο Νίκος Αντωνίου παραδίδει τη σκυτάλη και εύχεται στον διάδοχό του Σταύρο Κρητικό επιτυχή διαχείριση στον δύσκολο τομέα της ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου Λαυρεωτικής.

Αναλυτικά ο κ. Αντωνίου γράφει:  

«Μετά από τέσσερα χρόνια θητείας μου στην θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΤΗΛ, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, παραδίδω την σκυτάλη της προεδρίας στον Σταύρο Κρητικό• έναν άνθρωπο έντιμο και ικανό να διαχειριστεί τον δύσκολο τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης στον δήμο Λαυρεωτικής. Του εύχομαι ολόψυχα, μέσα από την καρδιά μου, καλή επιτυχία ,και δεσμεύομαι ότι θα είμαι αρωγός σε οποιαδήποτε πολιτική πρακτική εφαρμόσει ως νέος πρόεδρος και θα έχει ως γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το συλλογικό συμφέρον των δημοτών της Λαυρεωτικής.

Τέσσερα χρόνια πρόεδρος της ΔΕΥΑΤΗΛ, για εμένα σήμαινε τέσσερα χρόνια δράσης και συνεχούς επαφής με τον δημότη.

Ανέλαβα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες όταν σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το γραφείο μου, δίνονταν μάχης των κατοίκων της Κερατέας με δυνάμεις της αστυνομίας, στον αγώνα ενάντια στο ΧΥΤΑ.

Ταυτόχρονα μπήκα να προεδρεύσω σε μια επιχείρηση και ένιωσα αμέσως ότι είμαι
“ο καπετάνιος ενός τεράστιου καραβιού, στο οποίο οι ναύτες δεν είναι δικοί μου και δύσκολα και καχύποπτοι θα εφάρμοζαν τις εντολές μου.” Με συνεχή όμως προσπάθεια και με την βοήθεια των συνεργατών μου έφερα εις πέρας ένα σημαντικό έργο το οποίο αποτελεί παρακαταθήκη και υποδομή δράσης.

Σε αυτό το σημείο θέλω και οφείλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου μέλη του ΔΣ: Νικόλαο Στάμου, Νικόλαο Αϊβαλή, Νικόλαο Μαστρογιόγλου, Γεώργιο Σαλίβερο, Ιωάννη Μαλινάκη, για την στήριξη και την βοήθεια που μου παρείχαν καθώς και το προσωπικό της ΔΕΥΑΤΗΛ.

Το μοντέλο διοίκησης που εφάρμοσα, βασίστηκε σε τέσσερεις βασικούς άξονες:

α) την δημοσιονομική εξυγίανση και διαφάνεια όλων των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης.
β)την χρήση των δημοκρατικών διαδικασιών και τον συνεχή διάλογο με τους συνεργάτες μου πριν την λήψη οποιασδήποτε απόφασης.
γ)την δράση με γνώμονα το “άριστον” για τους πολλούς και όχι το “αρεστό” για τους λίγους.
δ)τις ηθικές αξίες και την αγωγή , που έχω από την ίδια μου τη οικογένεια, που με προτρέπουν στην ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο.

Με βάση αυτούς τους άξονες αφήνω κληρονομιά στην νέα διοίκηση και το νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑΤΗΛ ένα σημαντικό έργο.

(αναφέρομαι επιγραμματικά):

-Το μηδενικό χρέος στην ΕΥΔΑΠ! Παρέλαβα ένα χρέος προς την ΕΥΔΑΠ περίπου 900.000€ και σήμερα είναι μηδέν! Παραδίδω μηδέν χρέος στη ΕΥΔΑΠ!
-Το προφίλ της επιχείρησης με την έντονη κοινωνική ευαισθησία. Μέσω του προγράμματος “των μακροχρόνια ανέργων” αρκετοί συνάνθρωποι μας κατάφεραν να εργαστούν και να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα που τους έλλειπαν ώστε να συνταξιοδοτηθούν.

Ενώ μέσω του προγράμματος ΑΜΕΑ αρκετοί συνάνθρωποι μας με ειδικές ανάγκες, προσλήφθηκαν και εργάζονται στην ΔΕΥΑΤΗΛ παρέχοντας σημαντική προσφορά στην ίδια την κοινωνία. Κάποιοι εξ αυτών, με ειδικό νομό που ψηφίστηκε στην βουλή , μπορέσαμε και μετατρέψουμε τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Αποδείξαμε έτσι περίτρανα ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας, αλλά άνθρωποι με ειδικές ικανότητες ισότιμοι με όλους τους άλλους συμπολίτες μας.
-Η αποχέτευση της παραλιακής ζώνης Λαυρίου.
Είναι ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 1.000.000€ που έχει γίνει η μελέτη και η πρόταση φέρει την υπογραφή μου. Είναι πλέον ώριμο και μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του.
-Τέλος το μεγάλο μου όραμα, η “επαναχρησιμοποίηση των υγρών αστικών λυμάτων”.
Ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 5.000.000€ για το οποίο εργάστηκα σκληρά επισκεπτόμενος Υπουργεία και περιφέρεια και υπογράφοντας πρόταση στο ΕΠΕΡΑ. Με το έργο αυτό θα γίνει η επανάσταση στην αγροτική καλλιέργεια καθώς θα αρδεύονται περίπου 18.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης ενώ θα ανοίξουν ,σύμφωνα με την μελέτη, τουλάχιστον 100 θέσεις εργασίας.

Για το έργο αυτό με δική μου πρωτοβουλία και δική μου πρόσκληση επισκέφτηκαν την Λαυρεωτική ,και διεξήχθη σχετική ημερίδα στις 18/4/2013, δεκαοκτώ δήμαρχοι και πρόεδροι ΔΕΥΑ από άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η Δημοτική επιχείρηση όπως και ο Δήμος έχει συνεχή δράση, συνεχή εξέλιξη, συνεχή λειτουργία. Δεν σταματάει στην αλλαγή προσώπων. Όπως εγώ, όταν παρέλαβα την προεδρεία συνέχισα αλλά και εκτίμησα ένα σημαντικό έργο της προηγούμενης διοίκησης, έτσι και η νέα διοίκηση και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΤΗΛ οφείλει και πρέπει να στηρίξει και να συνεχίσει τα έργα – κληρονομιά που προανέφερα- για το καλό και συμφέρον όλων των δημοτών της Λαυρεωτικής.

Τέλος, το δήλωσα την επόμενη των εκλογών , το δηλώνω και τώρα: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της καρδιάς μου τους συμπολίτες μου που επιβράβευσαν το έργο μου και την προσπάθεια μου και με εξέλεξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον τέως δήμαρχο Λαυρεωτικής Κων/νο Λεβαντή για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου , να με προτείνει για την θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΤΗΛ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους της “ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ” την τετραετία 2011-2014 , που ομόφωνα με ψήφισαν δυο φορές για πρόεδρο της ΔΕΥΑΤΗΛ.

Ιδιαιτέρως όμως θέλω να ευχαριστήσω δυο ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου σαν να ήταν η ίδια μου η οικογένεια. Δυο ανθρώπους που λυπούνταν στις λύπες μου και χαίρονταν στις χαρές μου…

Α.) Ο πρώτος είναι ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΗΒΑΙΟΣ. Ο θάνατος του με συνέτριψε και με σημάδεψε σε όλη μου την θητεία. Ήταν για εμένα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ μου ΠΑΤΕΡΑΣ αφού με συμβούλευε και με καθοδηγούσε στα βήματα μου ως αιρετό αλλά πάνω από όλα ως νέο άνθρωπο, είτε με την εμπειρία του είτε με τις ακαδημαϊκές του γνώσεις.
Β.) Ο δεύτερος είναι ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΜΟΥ. Είναι ο άνθρωπος που στάθηκε δίπλα μου σαν πραγματικός ΑΔΕΛΦΟΣ όσο κανένας άλλος!!!Στήριξε όλες μου τις πολιτικές πρακτικές. Ήταν κοντά μου τόσο σε έμενα όσο και στην οικογένεια μου, στην περιπέτεια της υγείας μου μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχα. Ενώ ήταν η “ασπίδα” μου, χωρίς ποτέ να του το ζητήσω, τόσο στην “λάσπη” που δέχτηκα κατά καιρούς από πολιτικούς αντιπάλους όσο και σε “εξ ιδίων τα βέλη…”
Από την ενασχόληση μου με τα κοινά δεν ξέρω αν απέκτησα πολλούς εχθρούς, το σίγουρο όμως είναι ότι απέκτησα πολλούς φίλους!

Και αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον τόπο μου από την θέση που οι ίδιοι οι πολίτες μου έδωσαν. Σε αυτούς και μόνο σε αυτούς δίνω λόγο!»

Νικόλαος Ευθ. Αντωνίου
Πολιτικός επιστημών-Διεθνολόγος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαυρεωτικής

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα